Obrenovac, 03.07.2020

Osnovci posadili novogodišnje jelke


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 16.01.2020.
Na prostoru kod obrenovačkih bazena posađene su jelke koje su prethodnih dana krasile Gradski trg

Foto:Printscreen
Učenici Prve obrenovačke osnovne škole, zajedno sa zaposlenima u Javnom preduzeću za zaštitu i unapređenje životne sredine, posadili su jelke na prostoru kod obrenovačkih bazena. U pitanju je 12 sadnica, odnosno o 12 novogodišnjih jelki koje su ukrašavali učenici svih obrenovačkih osnovnih škola, a koje su se prethodnih 15 dana nalazile na Gradskom trgu.

Član Veća gradske opštine Obrenovac Olga Mirosavljević podsetila je da opština organizuje niz ekoloških akcija, između ostalih i ”Dan jelki”.

"U okviru manifestacije “Dan jelki” koju svake godine organizujemo, učenici i deca kite jelke na gradskom trgu. Sada te jelke zajednički sadimo i nadamo se da će ova i slične akcije pomoći deci da se na odgovorniji način odnose prema životnoj sredini, jer svako drvo u okolini predstavlja pluća te okoline", kazala je Olga Mirosavljević.

Mirosavljević naglašava da svi obrenovački učenici imaju priliku da u okviru programa ”Eko kampovi” besplatno borave na planinama gde pohađaju različite edukativne ekološke radionice.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE