Obrenovac, 03.04.2020

Čišćenje reke Jelav u Piromanu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 14.12.2019.
Akcija 'Blica' i 'Vip mobile' kompanije sprovedena i u Obrenovcu

Foto:Printscreen
Ekološka akcija čišćenja reka Srbije, koju sprovode Blic i "VIP mobile" kompanija, uvrstila je u brojne lokacije i reku Jelav u Piromanu. Kampanja se realizuje u cilju organizovanja i podsticanja na konkretne akcije čišćenja, kao i opšte podizanje svesti o ekološkim izazovima sa kojima se naša zemlja suočava.

"Zahvaljujem se medijskim kućama koje su pokrenule akciju da očistimo reke Srbije. Odazvali smo se na poziv osnivača GO Obrenovac, Javno komunalno preduzeće Obrenovac i JVP „Beogradvode „ uzele su aktivno učešće u čišćenju ovog korita. Apelujem na sve građane, na savete Mesnih zajednica da kada vide nesavesne građane koje izručuju komunalni otpad, da utiču na njih, da prijavljuju komunalnoj inspekciji i na osnovu tih naloga mi možemo da reagujemo", rekao je Slavko Berić, direktor Javnog komunalnog preduzeća Obrenovac.

Berić napominje da ne postoji opravdanje za nesavesno ponašanje i ističe da je neadekvatno odlaganje otpada izuzetno opasno po okolinu i zdravlje građana.

"Mi smo pokrili preko 90 posto sa iznošenjem komunalnog otpada koji skladištimo na našoj najvećoj deponiji – Grebači. Svi građani mogu da izručuju besplatno komunalni otpad na našoj deponiji. Mi smo omogućili do tri kubika komunalnog otpada. Imamo 22 500 korisnika koje moramo svakodnevno da servisiramo. Svi imaju kante, a u ovoj godini smo podelili preko 2500 novih kanti za korisnike komunalnih usluga. Ostalo je još nekoliko sela, odnosno oko 700 domaćinstava, tako da nabavkom novog smećara u sledećoj godini rešićemo i taj problem jer će biti pokrivena cela teritorija opštine Obrenovac sa komunalnom uslugom. Otpad u vodotokovima jako opasan i kancerogen, to predstavlja problem svim poljoprivrednim proizvođačima", kazao je Berić i dodao da se svakodnevno radi na uklanjanju divljih deponija..

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE