Obrenovac, 20.05.2019

OD 1. JANUARA SVI POREZI NA JEDAN KLIK


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 26.09.2018.
Građani će uvid u poreske obaveze moći da dobiju unosom JMBG

Foto:Printscreen
Od 1. januara sledeće godine građani i firme imaće na samo jednom internet portalu elektronski uvid u svoje poreske obaveze i dug po tom osnovu.

Građani će uvid u poreske obaveze moći da dobiju jednostavnim unosom JMBG, a ova usluga će biti omogućena i firmama koje će podatke dobijati unosom jedinstvenog poreskog PIB broja.

Kako navodi Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i elektronsku upravu, rad na prebacivanju lokalnih baza podataka u jedinstveni informacioni sistem je uveliko u toku.

"Podigli smo centralni server i opremu i sve baze podataka lokalnih samouprava, a ima ih ukupno 145, koliko je i lokalnih poreskih administracija, objedinjujemo ih na jednom mestu", rekao je Jovanović.

Jovanović objašnjava da će opštine i gradovi i dalje da rade kao do sada, odnosno izgledaće da rade u svojim lokalnim sistemima, iako će raditi u sistemu u Beogradu.

"Lokalne samouprave zadržaće i svoju autonomnost i svoje specifičnosti, jer iznosi poreza nisu isti za svaku opštinu", dodao je on.

U jedinstvenom centralnom sistemu, osim poreza na imovinu, nalaziće se i podaci o samodoprinosima i ekološkim i komunalnim taksama, navodi list u izdanju od utorka.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE