Obrenovac, 25.08.2019

36 GODINA SKC 'OBRENOVAC' (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 09.10.2018.
Značajan jubilej obeležen je svečanom akademijom i dodelom priznanja ljudima čiji se rad vezuje za ovu ustanovu

Foto:lokalnenovine.rs
Sportsko-kulturni centar „Obrenovac“ osnovan je pre tačno 36 godina. Tadašnji Dom kulture, danas je epicentar svih najznačajnijih događaja u gradu, kako sportskih, tako i onih koji se odvijaju na „daskama koje život znače“.

Veliki jubilej obeležen je svečanom akademijom, koja je otpočela intoniranjem himne „Bože pravde“ i podsetnikom na sve etape u razvoju ove ustanove.

Prisutne zvanice pozdravio je direktor JP SKC „Obrneovac“ Ivan Jegorović, istakavši da je obrenovački Dom kulture punih 36 godina simbol onoga što nije kič i šund, već sinonim zdravog razvoja čoveka, kako fizičkog, tako i mentalnog.

„Davne 1982, 14. oktobra, odigrana je prva predstava pod kapom Doma kulture, ona se zvala „Korešpodencija“ Ateljea 212 i u toj predstavi su igrali najveći doajeni srpskog, odnosno jugoslovenskog glumišta – Danilo Bata Stojković i Ružica Sokić. Četiri decenije kasnije imaćemo premijeru predstave koja se zove „OVDE“, koju smo sami producirali i proizveli i u kojoj glume današnji doajeni srpskog glumišta – Danica Maksimović, Bane Tomašević i jelica Kovačević. Verovali ili ne, Sportsko-kulturni centar ima sopstvenu produkciju pozorišnih predstava“, rekao je Jegorović.

On je ovom prilikom podsetio na brojne promene kroz koje je Sportsko-kulturni centar prošao za samo godinu dana.

 „Danas ne postoji ni jedan jedini centimetar neiskorišÄ‡enog prostora u Sportsko-kulturnom centru, a imali smo 8000 neiskorišÄ‡enih kvadrata, od ukupno 16. Bioskop „Palež“ će uskoro postati jedna lepa konferencijska sala za sednice Skupštine Gradske opštine Obrenovac, započeli smo i izgradili akva park za decu u jednoj građevinskoj sezoni, ali to nije kraj. Dakle, početkom proleća, odnosno sledeće građevinske sezone 2019, mi ćemo početi i napraviti veliki akva prak koji će biti ponos celom Obrenovcu i Obrenovčanima, ali i konkurentan u celoj Srbiji, a nama će pomoći da lakše poslujemo. Ova, 2018. godina biće prva godina u kojoj će, posle više od decenije, poslovni bilans SKC-a biti pozitivan“, poručio je Jegorović u svom obraćanju gostima i prijateljima SKC-a.

Prigodan program pratila je i dodela priznanja ljudima čiji rad se vezuje za ovu ustanovu.

Prvo u nizu priznanja primio je doktor sportske medicine Dragan Ostojić Baga. Nagrada za izuzetan doprinos u kulturi dodeljena je Miladinu Tošiću.  Piscu romana, reditelju, glumcu, novinaru, prvom glavnom i odgovornom uredniku Radio Obrenovca, zameniku direktora Doma kulture Pavlu B. Nikoliću posthumno je dodeljena specijalna nagrada, koju je u ime porodice primila njegova ćerka.

Predsedniku Gradske opštine Obrenovac Miroslavu Čučkoviću uručeno je priznanje za doprinos u razvoju našeg grada.

Zoran Đokić, nekadašnji predsednik Gradske opštine Obrenovac, koji je najzaslužniji za izgradnju bazena, dobio je specijalno priznanje za razvoj Doma kulture.

U programu na svečanoj akademiji učestvovalo je Kulturno-umetničko društvo „Jeka“ i pevačka grupa „Đurđe“ Centra za očuvanje tradicije i kulture „TENT“.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE