Obrenovac, 21.09.2019

Kanalizaciona mreža za 124 domaćinstva u naselju Braće Jugović


Izvor: Lokalne Novine | Obrenovac, 17.08.2017
Radovi traju 270 dana, nadam se da ćemo radove završiti u roku i uspešno kao do sada- rekao je direktor JKP Vodovod i kanalizacija, Branko Matić.
Krajem marta ove godine započeti su radovi na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Braća Jugović. Vrednost ovih radova je skoro 77 miliona dinara, a rok za završetak istih se očekuje za 270 dana od početka radova. Na kanalizacioni sistem u naselju Braće Jugović biće priključene 124 porodice.

"U naselju Braće Jugović na izgradnji fekalne kanalizacije imamo dve vrste radova, jedna vrsta radova je kolektor kanalizacije odnosno cevi, a druga vrsta je izgradnja fekalne crpne stanice. Što se tiče fekalne crpne stanice ona je potpuno završena, a što se tiče hidro-mašinskog smisla ugrađena je rešetka i još neki delovi hidro- mašinske opreme. Što se tiče kolektora kanalizacije urađeno je više od polovine, imamo ukupno 2,5 km kanalizacione mreže, sada je urađeno 1380 m sa svim priključnim šahtovima i sa svim onim što pripada kolektoru. Ostalo je 1200 m postavljanje linija. Nailazili smo na sporadične probleme uglavnom vezane za imovinu ali smo to uspešno rešili i ja sam veoma zahvalan izvođačima koji su bili jako strpljivi. Radovi traju 270 dana, nadam se da ćemo radove završiti u roku i uspešno kao do sada" - rekao je direktor JKP " Vodovod i kanalizacija", Branko Matić.

"Naredna dva gradilišta su nam izgradnja kanalizacije na valjevskom i šabačkom putu, imamo Urovce i Krtinsku da završimo, da se dođe do svake kuće i oni koji gravitiraju na šabačkom putu i one koje su ka Mladosti. To bi bio završni čin kanalizacije u Obrenovcu" - izjavio je predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miroslav Čučković.

"Naselje Dudovi je kao i naselje Rvati koncipirano na takav način da kada živite praktično u centru grada, a imate osećaj da niste u centru, mi činimo sve da i ove delovi grada učinimo urbanijim, jedan od tih načina je upravo izgradnja kanalizacije u naselju Braće Jugović. Nakon završetka radova nastavljamo u naselju Šljivice. Želimo da poboljšamo uslove života našim građanima, ovo je praktično preduslov da nastavimo da se širimo ka selima, ka Urovcima i svemu onom što smo planirali u narednoj godini. Ove radova finansira Grad Beograda, Direkcija za građevinsko zemljište. Vrednost ovih radova je oko 2 miliona evra." - rekao je predsednik Skupštine, Mirko Vranešević.

 Predsednik Mesne zajednice Dudovi Željko Roksandić rekao je da su ovi radovi veoma bitni za stanovnike pomenutog naselja obzirom da je dugi niz godina bilo bez kanalizacione mreže. Iz Mesne zajednice najavljuju radove i na putnoj infrastrukturi. />

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE