Obrenovac, 28.05.2020

Uređenje kanala K2 u Zvečkoj


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 07.02.2019.
U Mesnoj zajednici Zvečka nastavljeni su radovi na uređenju i čišćenju kanala K2 u dužini od 2,5 kilometara

Foto:Printscreen
Radove koje izvodi JVP ”Beogradvode” u saradnji sa opštinom Obrenovac, za cilj imaju vraćanje kanala u prvobitno stanje s obzirom na njegovu važnost u sistemu odvodnjavanja površinskih voda.

"Tokom prethodne godine očišćeno je 64 kilometra kanalske mreže na prostoru celokupne opštine Obrenovac. Takve aktivnosti nastavljamo i ove godine gde smo započeli čišćenje kanala u Zvečkoj, od stadiona fudbalskog kluba ”Budućnost” do Grabovca. Taj potez iznosi 2,5 kilometra i cela ta deonica je jako važna u sistemu odvodnjavanja unutrašnjih voda sa prostora Grabovca i Zvečke sve do crpne stanice Kupinac na Breski. Na prostoru Zvečke smo prošle godine očistili 4 kilometra kanalske mreže, sa ovim radovima zaokružićemo ceo prostor", rekao je savetnik predsednika Gradske opštine Obrenovac Dejan Kamber.

On je kazao da će radovi trajati narednih mesec dana, kao i da će se mašine iz Zvečke prebaciti u Veliko Polje, gde je planirano čišćenje kanala Karaćuša.

Predsednik Saveta mesne zajednice Zvečka Petar Lalić izrazio je zadovoljstvo zbog izvođenja ovih radovima, jer, kako kaže, bez obzira na primedbe meštana, kanal nije čišćen 30 godina.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE