Obrenovac, 13.12.2018

KAKO DA UÅ TEDITE NA POKLONIMA?


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 25.12.2017.
Paketići jeftiniji ako ih sami napravite

Foto:Shutterstock,Printscreen
Neizostavni deo novogodišnjih praznika su paketići za najmlađe, a roditelji će ove godine morati da izdvoje najmanje 1.000 dinara po detetu ako žele da obraduju klince takvim poklonima ispod jelke.

S dolaskom Nove godine kućni budžet znatno oslabi, novčanici su sve tanji, a svaki dan iziskuje kupovinu bar još jedne novogodišnje sitnice. Kada su deca u pitanju, 31. decembar predstavlja sinonim za Deda Mraza i poklone koji će ih sačekati u ponoć. Imajući u vidu da se pod maskom bradatog deke obično kriju roditelji, novogodišnji paketići za mališane još jedna su od stavki za koje je potrebno izdvojiti novac.

Standardni paketić obično podrazumeva omiljenu igračku, slatke i slane poslastice, slikovnice, bojanke... Roditelji mogu da biraju između široke ponude već napravljenih paketića ili da se odluče za to da sami pakuju džak sa poklonima.

Cene gotovih novogodišnjih paketića su šarenolike i kreću se od 1.000 do 5.000 dinara. Na sajtu nonstopshop.rs paketić za devojčice starije od tri godine sadrži edukativni set uklapanja oblika, set za crtanje, figurice omiljenih crtanih likova, igračku i bojanku sa šest flomastera i košta 1.499 dinara. Džak za dečake istog uzrasta takođe košta 1.499 dinara, a u paketiću ih čeka set za fudbal, set za malog dizajnera, bojanka, stikeri, igračka, spiner i još mnogo toga.

Paketić za bebe je nešto skuplji, te aktivna kocka za igranje, zvečka i plišana igračka koštaju 2.299 dinara. Slatki paketići se mogu pronaći po ceni od 800 do 2.000 dinara.

Kako deca rastu, rastu i cene poklona. Tako paketić za šestogodišnjakinje košta 5.000 dinara, a u njemu se nalazi set za ukrašavanje kose, komplet reketa za tenis i muzički ranac.

S druge strane, ima i roditelja koji se odlučuju da sami naprave novogodišnji poklon za svoje najmilije.

- Već gotovi paketići su mi skupi, imam dvoje dece i zaista nemam 100 evra da dam na poklone pored svih ostalih troškova. Svake godine klincima sama napravim paketiće, jeste da su to skromni pokloni, ali oni se uvek obraduju - rekla nam je Nikolina, samohrana majka iz Beograda.

Ako se uzme u obzir da jedan paketić sadrži barem jednu čokoladu, sok, neku slanu poslasticu i igračku, roditelji iz svog buđelara i u slučaju da sami prave paketić moraju izdvojiti barem 1.000 dinara po detetu.

Na kraju, imajući u vidu da je Nova godina jedan od omiljenih dečjih praznika, ni slaba novčana situacija ne mora da bude kočnica u pravljenju iznenađenja za decu. Sve što je potrebno jesu malo mašte i kreativnosti i uz pomoć krpica, dugmića i ostalih drangulija koje svako domaćinstvo ima bez po muke možemo napraviti novog platnenog drugara koji će naše mališane sačekati ispod jelke!

Najbolje se prodaju jeftiniji pokloni

Za one sa nešto dubljim džepom postoje i paketići čija je cena i do 10.000 dinara. Ipak, prema rečima prodavaca, takvi kupci su u manjini, ali se standardni paketići prodaju dobro.

- Iako je kriza i narod nema para, nekako se uvek nađe dinar za dečji poklon. Prodaja ide dobro, ali se roditelji odlučuju za jeftinije paketiće - rekla nam je radnica iz jedne prodavnice igračaka.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE