Obrenovac, 24.05.2019

Biciklistima podeljene besplatne kacige


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 01.06.2018.
Danas je realizovana još jedna akcija Komisije sa bezbednost u saobraćaju GO Obrenovac

Foto:lokalnenovine.rs
Na inicijativu Komisije za bezbednost u saobraćaju Gradske opštine Obrenovac, a u saradnji sa pripadnicima sektora saobraćajne policije u Obrenovcu, danas su biciklistima podeljene zaštitne kacige. Ova akcija sprovodi se već drugu godinu zaredom i za cilj ima isključivo povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.„Već drugu godinu za redom Komisija za bezbednost u saobraćaju Gradske opštine Obrenovac u saradnji sa saobraćajnim sektorom policijske stanice deli Obrenovčanima biciklistima kacige koji su od jutros u prolazu kod pijace. Biciklizam i njegova promocija je važna za nas, a u prilog tome govori i činjenica da ulažemo u biciklističke staze. Samo prošle godine smo uradili deonicu od 17 kilometara staze od Dudova do Zabrežja, a ove godine smo započeli radove na izgradnji nove deonice od Perila na Zabrežju do Zabrana“, rekao je Mirko Vranešević, predsednik Komisije za bezbednost u saobraćaju.

On je napomenuo da, po zakonu, biciklisti nisu u obavezi da nose kacige, ali da to mnogo doprinosi njihovoj bezbednosti.

Vranešević je ovom prilikom još jednom apelovao na bicikliste da vode računa kako su im obeležene bicikle, kao i da se kreću desnom stranom kolovoza.

Prošle godine je u saobraćajnoj nezgodi jedno lice izgubilo život, a cilj ove akcije i delovanja Komisije je da u budućnosti ne strada ni jedan biciklista.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE