Obrenovac, 21.09.2019

KAKO POKRENUTI BIZNIS BEZ PREBIJENE BANKE U D┼ŻEPU?


Izvor: Mina Brankovi─ç,Lokalne novine | Obrenovac, 18.11.2017.
Obavezno pratite ove savete!

Foto:Shutterstock,


´╗┐

Novac ne mora biti od presudne va┼żnosti kako biste zapo─Źeli uspešan biznis, bitan je stav, pristup i odlu─Źnost da se uspe

Da li je mogu─çe pokrenuti biznis koji ─çe biti profitabilan, a opet legalan?

Kako zaraditi a pritom se ose─çati zadovoljno u svom poslu, jedno je od klju─Źnih pitanja današnjice. Odgovor je prili─Źno jednostavan - samo je potrebno da budemo dovoljno otvoreni i optimisti─Źni da ga ─Źujemo... ali da ga zaista ─Źujemo. Kako biste zapo─Źeli svoj biznis bez prebijene pare, sve što vam je potrebno jesu ideja, znanje i iskustvo u tome da svoje ┼żelje ostvarite. Za uspeh je potrebno nekoliko koraka, savetuju na sajtu Biznis akademije.

1. Pokrenite biznis koji je u skladu s vašim veštinama

Koji su to talenti i veštine kojima raspola┼żete a da postoji realno potra┼żivanje za takvim znanjem na tr┼żištu? Da li ste stru─Źni kad se radi o me─Ĺunarodnom poslovanju? Volite da poma┼żete ljudima kad se radi o ure─Ĺenju enterijera? Da li ste dobri u marketingu? Ili kada je re─Ź o upravljanju ljudskim resursima? Imate hobi koji biste mogli pretvoriti u biznis? Ukoliko posedujete odre─Ĺene veštine za koje su ljudi spremni da plate, to je odli─Źna polazna ta─Źka pri osnivanju biznisa koji ─çe biti profitabilan.

2. Koncentrišite se na usluge i proizvode koji predstavljaju potrebu, ne ┼żelju

Budite realni. Neka vaš proizvod ili usluga bude nešto za šta ─çe se vaši potencijalni klijenti mo─çi odlu─Źiti sami, bez toga da postoji potreba konsultacije s drugim ljudima.

3. Insistirajte na avansnom pla─çanju

Kad pokre─çete svoj vlastiti posao, veoma je bitno da nikad ne budete na gubitku. Kako biste se osigurali, potrudite se da vam klijent plati avansno za vaš proizvod ili uslugu. Ukoliko ne mo┼żete to izdejstvovati, vi zatra┼żite bar polovinu iznosa na po─Źetku saradnje.

4. Obavite ve─çi deo posla sami

Pokušajte da ve─çinu poslova, to jest poslove koji ste u mogu─çnosti, odradite sami. Na takav na─Źin ─çe sav prihod od proizvoda ili usluga biti vama na raspolaganju. Veoma je va┼żno da na po─Źetku poslovanja sav ostvareni prihod ulo┼żite u razvijanje postoje─çeg biznisa.

5. Ako imate posao, zadr┼żite ga

Zapo─Źnite svoj biznis u slobodno vreme. Nemojte davati otkaz na svom trenutnom poslu, sve dok vam novi posao ne mo┼że obezbediti dosadašnju platu. Ovako smanjujete rizik od toga da ostanete bez prihoda ukoliko vaš poduhvat ne urodi plodom.

6. Svedite svoje troškove na minimum

Trudite se da što više realizovanih prihoda investirate u prodaju i kvalitet vaših usluga. Nemojte otvarati kancelariju ako vam ona nije potrebna. Bil Gejts ne mora biti jedini uspešni preduzetnik koji je svoj biznis zapo─Źeo u gara┼żi. ┼Żivimo u eri digitalne tehnologije, pa iskoristite sva sredstva koja vam mogu poslu┼żiti za komunikaciju sa zaposlenima. Nemojte zapošljavati u startu, barem ne bez preke potrebe. Nau─Źite da kontrolišete svoje finansije i samim tim direktno uti─Źete na profitabilnost poslovanja.

7. Koristite dostupne resurse

Radite iz vama omiljenog kafi─ça ili nekog drugog objekta koji nudi besplatan internet svojim posetiocima. Ne morate uzimati kredite ili se zadu┼żivati na kreditnim karticama kako biste pokrenuli svoj sopstveni biznis - svi smo svesni s kakvim kamatama se takvi krediti vra─çaju.

8. Iskoristite besplatne onlajn servise za promociju biznisa

Iskoristite beneficije koje pru┼żaju društvene mre┼że. Pove┼żite se s relevantnim ljudima iz vaše branše, potencijalnim klijentima i predstavite im svoj biznis na krajnje efektivan na─Źin, bez potrošenog dinara.

Pare ne moraju biti od presudne va┼żnosti kako biste zapo─Źeli uspešan biznis. Bitan je stav, pristup i odlu─Źnost da se uspe.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE