Obrenovac, 21.01.2019

Nastavak realizacije programa 'Eko kampovi'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 22.05.2018.
Za prvu turu mališana boravak na planinama počinje već 20. juna

Foto:Printscreen
Danas je u Sportsko-kulturnom centru ”Obrenovac” potpisan novi ugovor sa ”Centrom dečjih letovališta Beograd” o nastavku realizacije programa ”Eko kampovi”. Program se odnosi na odlazak i boravak na planinama za sve učenike nižih razreda obrenovačkih osnovnih škola i u potpunosti ga finansira Gradska opština Obrenovac.

Ugovor su potpisali direktor ”Centra dečijih letovališta Beograd” Milan Roganović i direktor JP Sportsko-kulturni centar ”Obrenovac” Ivan Jegorović.

Jegorović je tom prilikom objasnio da će ovog letnjeg raspusta preko 1200 dece boraviti na planinama, a da će prva tura put najlepših planina krenuti 20. juna.

„Ovo je ubedljivo najvažniji projekat koji opština sprovodi. Deca imaju mogućnost da besplatno borave na idealnim mestima i da se vrate zdraviji i srećniji. Programi koje tamo pohađaju su edukativni, kvalitetno će provesti vreme, a ono što smo videli dok smo ih godinama obilazili nas je impresioniralo i zato ćemo se potruditi da ovaj projekat opstane i traje još mnogo godina“, rekao je Jegorović.

On je dodao da će deca, koja budu boravila na Bukulji, moći da posete i njihov akva park i da vide kako će to izgledati i kod nas.

Odlasci mališana na klimatski oporavak realizuju se od 2012. godine i ovaj projekat je jedinstven u Srbiji. Do sada je realizovano više od 15 000 odlazaka, a sam klimatski oporavak podrazumeva boravak na najlepšim planinama Srbije - Tari, Goču, Rudniku i Bukulji.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE