Obrenovac, 26.05.2020

IZGRADNJA KANALIZACIJE U BARIČU I MISLOĐINU (VIDEO)


Izvor: obrenovac.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 19.05.2020.
Prezentacija idejnog projekta izgradnje kanalizacione mreže u Bariču

Foto:lokalnenovine.rs


Danas je prezentovan idejni projekat izgradnje kanalizacione mreže u Bariču. Ovaj projekat finansiraće se iz budžeta Gradske opštine Obrenovac i Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod i kanalizacija”. Događaju su prisustvovali čelnici opštine Obrenovac i direktor Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod i kanalizacija”, Branko Matić.

Matić je ovom prilikom ukazao na višemesečni rad projektanata na projektu izgradnje kanalizacione mreže za naselje Barič i Mislođin.

– Danas smo imali priliku da vidimo kako su naši projektanti sagledali celu ovu površinu, u smislu svih ograničenja koja ova naseljena mesta imaju, a odnose se na klizišta, novi autoput i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Danas smo čuli da se celine mogu izdeliti na 6 delova i da bismo u narednom periodu mogli otpočeti sukcesivno izgradnju kanalizacije u Bariču i Mislođinu – rekao je Matić.

On je istakao da je ideja da sve što je bilo priključeno na kanalizaciju i dalje funkcioniše kroz postojeći glavni kolektor, a da se počne sa izgradnjom novog kolektora koji bi se prostirao duž Ulice Železničke.

– Prve dve faze izgradnje obuhvatile bi područja koja gravitiraju uz Baričku reku i deo koji se prostire do Dubokog.

Matić je ukazao da je projekat veoma zahtevan i istakao da se nada da će realizaciju istog podržati JP ”Putevi Srbije” i JVP ”Srbijavode”.

– Mi smo dogovorili sastanak sa nadležnim iz JP ”Putevi Srbije”, koji bi trebalo da postave instrukcije za način izgradnje u zonama Beogradskog puta i nove brze saobraćajnice – rekao je Matić i dodao da je nakon toga planiran ulazak u postupak pribavljanja uslova za izgradnju i dobijanja građevinske dozvole za ovaj projekat.

– Tačno pre godinu dana bili smo u Ulici Milisava Čamdžije, kada smo obećali meštanima da ćemo krenuti u realizaciju projektovanja i najvažniji inženjerski posao vezan za definisanje slivova, mesta za fekalno crpne stanice i svega onoga što je urađeno u Šljivicama, Ulici Braće Jugović, Urovcima, Krtinskoj, Valjevskoj i Šabačkoj Zvečkoj – rekao je predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miroslav Čučković.

On je istakao da je isti princip izgradnje kanalizacione mreže primenjen i na naselje Barič i dodao da je planirano da se sa prvim tenderima za izgradnju krene na jesen, a ukoliko vremenski uslovi dozvole izgradnja kanalizacione mreže počeće krajem tekuće godine.

– Nakon izgradnje kanalizacione mreže, možemo planirati izgradnju trotoara, dečijih igrališta i svega onoga što ne bi moralo biti raskopano prilikom izgradnje fekalne kanalizacije – zaključio je Čučković.

Branko Mrđa, predsednik Saveta mesne zajednice Barič, rekao je da bi se realizacijom ovog projekta rešili problemi sa kojima se meštani Bariča susreću decenijma unazad.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE