Obrenovac, 02.07.2020

Nastavak radova na rekonstrukciji vodovodne mreže


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 21.10.2019.
U toku je druga faza radova duž ulica Solunskog fronta i Valjevskog puta do nadvožnjaka u Stublinama

Foto:lokalnenovine.rs
Nakon što je završena prva faza radova na rekonstrukciji vodovodne mreže duž Ulice Đačkog bataljona, nadležne službe pristupile su drugoj fazi radova na preostalih 2,5 kilometara duž ulica Solunskog fronta i Valjevskog puta do nadvožnjaka u Stublinama.

Radovima će se povećati prečnik cevi, što će omogućiti stabilnije vodosnabdevanje postojećim korisnicima, kao i snabdevanje gradskom vodom za sela u južnom delu opštine koja trenutno nemaju vodovodnu mrežu.

"Do sada smo uradili oko 2 kilomtera nove vodovodne mreže, ostaje nam još 2,5 kilometra sa kompletnim prevezivanjem svih starih priključaka na ovoj liniji kojih ima oko 500. U toku izvođenja radova nailazili smo na mnogo problema kao i na dosta kablova i infrastrukture koja nije ucrtana, bilo je problema i za građane u vidu prekida vodosnabdevanja", rekao je Branko Matić, direktor JKP "Vodovod i kanalizacija", a zatim građane zamolio za razumevanje i strpljenje dok se radovi ne završe.

On je napomenuo da se na istoj trasi u Ulici Valjevski put od Ulice Cara Lazara pa do skretanja za Grebaču radi i kanalizaciona mreža. Matić kaže da će taj posao biti završen do kraja godine, te će od početka sledeće godine građani moći da se priključuju i na kanalizacionu i vodovodnu mrežu.

Radove je danas obišao predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković. On je ovom prilikom naglasio da pomenuti radovi predstavljaju prvi korak u obećanju da se sa vodovodnom mrežom dođe do poslednje kuće u Obrenovcu.

Preostalih 13 odsto teritorije Obrenovca koji nemaju vodu su mesne zajednice Vukićevica, Ljubinić, Dren, Orašac, Trstenica, Piroman i Brović.

Čučković je danas najavio još infrastukturnih radova širom Obrenovca.

"Novembar koji je pred nama će biti obeležen početkom radova na kanalizaciji Urovci i Krtinska. Takođe, 15. novembra se otvara tender za kanalizacionu mrežu na Šabačkom putu, ukoliko tu dobijemo izvođača i ne bude bilo žalbi imaćemo do kraja godine rasplamsana gradilišta u ova tri kraja Obrenovca", kazao je Čučković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE