Obrenovac, 21.05.2019

NEKE VREDNE VIŠE OD MILION EVRA


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 15.07.2018.
Na prodaju 23 nepokretnosti Vojske Srbije

Foto:Stefan Jokić
Republička direkcija za imovinu objavila je oglas za prodaju 23 nepokretnosti koje nisu neophodne za funkcionisanje Vojske Srbije.

Među nepokretnostima, koje su navedene u oglasu objavljenom na sajtu Direkcije, neke su vredne i više od milion evra.

Najvredniji je vojni kompleks "Medoševac" u Nišu, koji je ponuđen po početnoj ceni od 1,426 miliona evra, zatim vojni kompleks "Ul. Voje Dulić br.2" u Požarevcu, po ceni od 1,262 miliona evra, kompleks "Mira" u Leskovcu, sa cenom od 1,086 miliona evra.

Takođe, na prodaju je i kompleks u Ostružnici na Čukarici, po ceni od 940.194 evra i vojni kompleks "Lečilište Avala", po početnoj ceni od 586.200 evra.

Na prodaju su, između ostalog, i vojni kompleks "Klub VS" u Aleksincu, skladište "Potok Mesić - Belocrkvanski put" u Vršcu, kasarna "Dobočaš" u Irigu, vojni kompleks "Bukovac" u Petrovardinu, vojni kompleks strelište "Iline vode" u Kragujevcu, "Vila Katarina", po nameni skladište u Knjaževcu, poslovni prostori na više lokacija.

Vojni kompleks - "Medoševac" skladište pogonskog goriva u Nišu čini osam objekata, površine 791,53 kvadratnih metara i zemljište površine 39.594 kvadrata.

Na prodaju je i vojni kompleks "Ul. Voje Dulić br. 2" po nameni Klub Vojske u Požarevcu, površine 1.592, 86 kvadrata, sa zemljištem površine 8,9 ari, kao i kompleks "Mira", skladište u Leskovcu, koji čine 15 vanknjižnih objekata, površine 3.621,62 metara kvadratnih i zemljište ukupne površine 5,98 hektara.

Oglašen je i vojni kompleks - "Reka Ostružnica - Sektor-2", skladište u Beogradu na Čukarici, površine 89.932 metara kvadratnih, kao i vojni kompleks - "Lečilište Avala", kasarna u Beogradu-Voždovac, koji čini šest objekata, površine 677,91 kvadrata, sa zemljištem površine 175.519 kvadrata.

Pojedine kasarne i objekti prodaju se po sniženim cenama, pošto na prethodnim pozivima za kupovinu nije bilo zainteresovanih.

Za pojedine objekte, poput "Medoševca", u Ostružnici i Avali, se pretpostavlja da su tokom NATO bombardovanja zagađeni neeksplodiranim ubojnim sredstvima, da nisu ispitani i očišćeni od neeksplodiranih ubojnih sredstava i troškovi ispitivanja i čišćenja padaju na teret kupaca.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE