Obrenovac, 18.01.2020

Potpisan ugovor za projekat izgradnje kanalizacije u Bariču (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 03.10.2019.
Projektom su obuhvaćene fekalna i kišna kanalizacija u celom Bariču

Foto:lokalnenovine.rs
U kancelariji Mesne zajednice Barič danas je potpisan ugovor za izradu generalnog projekta izgradnje kanalizacije. Projektom su obuhvaćene fekalna i kišna kanalizacija u celom Bariču, koji ima oko 15 000 kvadratnih metara površine i preko 6 000 stanovnika.

Ugovor su potpisali direktor JKP Vodovod i kanalizacija "Obrenovac" Branko Matić i predstavnik kompanije "Vodotehnika" iz Beograda. Vrednost ugovora iznosi 3,6 miliona dinara bez PDV-a.

Matić je ovom prilikom podsetio da je posao najavljen pre nekoliko meseci, prilikom susreta predstavnika opštine sa meštanima Bariča u Ulici Milisava Čamdžije.

"Sam projekat će biti gotov za 240 dana, videćemo koliko će biti slivova, to u ovom trenutku ne možemo reći, a u delovima u kojima neće moći da se izgradi kišna kanalizacija, problem će biti rešen izgradnjom putnih kanala", rekao je Matić i naglasio da će celo naseljeno mesto Barič biti obuhvaćeno ovim projektom.

On kaže da će projektom biti obuhvaćen i jedan deo Obrenovačkog puta koji pripada naseljenom mestu Mislođin.

Predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac Mirko Vranešević ističe da je današnji datum najvažniji datum u istoriji Bariča.

"Obzirom na konfiguraciju terena, ovo će biti vrlo zahtevan zadatak za projektanta, a mi smo se proteklih nekoliko godina dokazali kao odgovorni ljudi koji vode oopštinu i za projektovanje kanalizacije u naselju Šljivice, u naselju Braće Jugović i za Zvečku smo uključivali i građane. Ovom prilikom pozivam meštane Bariča da dođu u mesnu kancelariju jer oni najbolje poznaju situaciju i stanje na terenu što se tiču klizišta koje mogu da pomognu u ovom projektu", kazao je Vranešević i dodao da su sredstva za izgradnju kanalizacija Bariča obezbeđena u nacionalnom investicionom planu.

Predsednik Saveta mesne zajednice Branko Mrđa izrazio je zadovoljstvo povodom potpisivanja ugovora za ovaj, prema njegovim rečima, najveći projekat u istoriji Bariča i istakao da Barič to zaslužuje.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE