Obrenovac, 04.07.2020

Podeljene besplatne kacige biciklistima (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 17.04.2019.
Akciju već treću godinu zaredom sprovode Komisija za bezbednost u saobraćaju i saobraćajni sektor policijske stanice u Obrenovcu

Foto:lokalnenovine.rs
Na inicijativu Komisije za bezbednost u saobraćaju Gradske opštine Obrenovac, biciklistima su danas podeljene zaštitne kacige. Ova akcija, koja za cilj ima viši nivo bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, sprovedena je u saradnji sa pripadnicima sektora saobraćajne policije u Obrenovcu.

"Već treću godinu zaredom Komisija za bezbednost u saobraćaju Gradske opštine Obrenovac u saradnji sa saobraćajnim sektorom policijske stanice deli Obrenovčanima biciklistima kacige koji su od jutros u prolazu kod pijace", rekao je Mirko Vranešević, predsednik Komisije za bezbednost u saobraćaju.

On je napomenuo da, po zakonu, biciklisti nisu u obavezi da nose kacige, ali da to značajno doprinosi njihovoj bezbednosti.

"Osnovna ideja ove akcije je da se skrene pažnja na bezbednost biciklista u saobraćaju. U Srbiji, i uopšte u regionu, i dalje ne postoji svest u smislu saobraćajne kulture kojom vozači obraćaju pažnju na ostale učesnike u saobraćaju. Ali ipak, mi se moramo pohvaliti bilansima, jer na teritoriji naše opštine imamo značajano smanjenje broja saobraćajnih nezgoda u kojima su učesnici biciklisti", istakao je Vranešević.

"Ove godine ni jedan biciklista nije bio učesnik saobraćajne nezgode, a na primer, 2015. godine smo imali 47 biciklista, dok je prošle godine samo dvoje biciklista učestvovalo u saobraćajnim nezgodama, na svu sreću bez većih telesnih povreda", dodao je predsednik Komisije za bezbednost u saobraćaju i najavio akciju podele prsluka markera i rotacija za traktore i priključna vozila.

Vranešević je ovom prilikom još jednom uputio apel biciklistima da vode računa kako su im obeležene bicikle, kao i da se kreću desnom stranom kolovoza.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE