Obrenovac, 13.12.2018

O autizmu i inkluziji kroz dramsko scenska dela - 'Nisi sam'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 22.12.2017.
Nedelja, 24.decembar od 12 časova, SKC Obrenovac u organizaciji Kulturno edukativnog centra Tara

Foto:Kec Tara
U nedelju 24. decembra sa početkom u 12 časova, u maloj sali Sportsko kulturnog centra Obrenovac, Kulturno edukativni centar Tara realizovaće nastavak svojih aktivnosti u okviru projekta "Nisi sam" gde će Obrenovčanima biti predstavljena dramsko scenska dela, ali i gde će moći da čuju nešto više o autizmu i inkluziji.

Vesna Klačar, dobitnica prošlogodišnje nagrade za herojsko delo za istrajnu borbu za prava dece i omladine sa posebnim potrebama i veliki borac za inkluziju u školama predstaviće svoje delo pod nazivom "Inkluzija je".

Obrenovčani će biti u prilici da pogledaju i dramsko scenski prikaz "Dobro došli u Holandiju" po priči Emily Perl Kingsley. Ovu dirljivu priču roditelja deteta sa posebnim potrebama koja na jednostavan i slikovit način opisuje ovo specifično i kompleksno iskustvo spoznaje, poredeći ga sa putovanjem u Italiju koje biva preusmereno u Holandiju, Obrenovčanima će dočarati Pava Slavković, Dušica Kolundžija, Stefan Tačić i Marija Živković.

U muzičkom delu programa nastupiće Miloš Buca Došić i Nikola Knežević, dok je moderator razgovora o autizmu Lena Stevanović.

Kulturno edukativni Centar Tara i Vesna Klačar svoje aktivnosti baziraju na podizanju svesti o prihvatanju dece i omladine sa teškoćama u razvoju, borbe protiv svakog vida diskriminacije, marginalizacije i stigmatizacije dece i omladine sa teškoćama u razvoju, kao i na uvodjenju inkluzije i integracije dece i omladine sa teškoćama u razvoju u redovne vrtiće i škole! 

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE