Obrenovac, 04.06.2020

Spaljeno 200 kg narkotika


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 05.07.2017.
U termoelektrani 'Nikola Tesla' je uništeno više od 200 kilograma zaplenjenih narkotika, najviše marihuane, saopštilo je MUP Srbije

Foto:Printscreen
U saopštenju se navodi da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je prisustvovao uništavanju narkotika, rekao da će policija nastaviti intenzivnu borbu protiv trgovine drogom.

Stefanović je rekao da je policija u poslednje tri godine zaplenila 10 tona narkotika i da će MUP "ozbiljnim i snažnim angažovanjem pokušati da skloni svakog narkodilera sa ulice".

Govoreći o zaplenjenim narkoticima koji su spaljeni, Stefanović je precizirao da je prediviđeno uništavanje pet tona droge, koje će se sukcesivno obavljati u narednih pet, šest meseci imajući u vidu da postoji ograničenje u pogledu količine koja može biti uništena po satu.

Ministar je dodao da je danas uništeno najviše marihuane, oko 40.000 različitih tableta, desetak kilograma heroina i manja količina kokaina.

Prema njegovima rečima, uništavanje narkotika obavljeno je uz prisustvo tužilaštva, sudija, ljudi iz Elektroprivrede Srbije i Komisije Vlade Srbije za praćenje postupka uništavanja psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, koja je zadužene da taj proces prodje potpuno u skladu sa zakonom.

Stefanović je dodao da je za uspešno suzbijanje trgovine narkoticima za MUP značajna dobra saradnja sa tužilaštvom i drugi bezbednosnim službama, piše u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE