Obrenovac, 04.06.2020

„Tate bez granica“ ulepšale Nemanjinu 101


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 26.08.2017.
Fondacija za mlade Obrenovca (OYF) je u okviru programa „Fond za komšijske inicijative 2017“ podržala još jednu od akcija neformalnih grupa građana ...

Foto:lokalnenovine.rs
Grupa „Tate bez granica“ završila je najveći deo radova na fasadi i time oplemenila prostor za dečju igru. Pored zidova oslikanih po želji mališana, postavljeni su baštenska garnitura, tobogan i ljuljaške. Akcija je realizovana u cilju prijatnije provedenog vremena, kako za decu ovog naselja, tako i za njihove roditelje.

Jedan „Tata bez granica“ rekao je ekipi „Lokalnih novina“ da su komšije sa zadovoljstvom učestvovale u uređenju ovog prostora, koji će od sada biti na raspolaganju svim stanarima. Osim toga, roditelji su naglasili da je Gradska opština Obrenovac obezbedila mobilijar kojim je ovaj prostor ukrašen i da su ovakvi projekti od velikog značaja za naš grad i našu zajednicu.

Zanimljiv podatak je da ova zgrada broji oko 30 mališana, uzrasta do 10 godina, pa se stiče utisak da je realizacijom ovog projekta izmamljeno najviše dečjih osmeha.

Uskoro će se realizovati i Omladinski fond, u saradnji sa Gradskom opštinom Obrenovac i fondacijom „Ana i Vlade Divac“. Do 15. septembra otvoren je poziv za članove Divac omladinskog fonda za koji mogu aplicirati mladi od 15 do 30 godina. Bira se šestoro onih koji će koji će voditi proces od raspisivanja konkursa do realizacije ideje. Biće podržano oko 15 inicijativa, isključivo mladih ljudi, formalnih ili neformalnih grupa, a iznos po projektu dostiže cifru do 100 000 dinara. Iz Fondacije za mlade Obrenovca kažu da se sa realizacijom ideja počinje sredinom novembra, a završava krajem marta.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE