Obrenovac, 21.05.2019

IMAJTE OBZIRA!!!


Izvor: Alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 16.07.2018.
Ovo je jedna od stvari koje nas ŽESTOKO NERVIRAJU tokom leta, a sada će i da PLJUŠTE KAZNE!

Foto:Printscreen
Leto u Beogradu nije počelo ako po prestoničkim ulicama ne morate da izbegavate vodu koja curi s klima-uređaja, montiranih na fasadama zgrada.

Pojedini stanovnici prestonice rashlađuju se tako u svojim domovima ili na poslu, ne razmišljajući o sugrađanima, koji ih mogu prijaviti za društveno neodgovorno ponašanje.

Ukoliko klime, postavljene na fasadama, nisu adekvatno obezbeđene, vlasnicima prete paprene kazne.

- Kada je reč o kapljanju klima-uređaja na javnu površinu, kazne su 50.000 za pravno lice, 5.000 za odgovorno lice pravnom licu, 25.000 za preduzetnika i 5.000 za fizičko lice - kaže Miloš Dimitrijević iz komunalne policije i dodaje da njihove ekipe najčešće izlaze na teren po pozivu građana.

Kada prihvate poziv zbog ovakvih problema, kojih najviše ima od juna do septembra, komunalni policajci odlaze na lokaciju i prvo se potrude, kaže naš sagovornik, da situaciju reše bez kažnjavanja.

- Trudimo se da preventivno delujemo i tako rešimo problem, što se do sada pokazalo kao najefikasnije. Međutim, ukoliko opomenuti vlasnik ne reaguje ni nakon dobijenog roka, dajemo im kaznu. Imali smo, na primer, situaciju gde je na jednoj zgradi bilo deset klima-uređaja, koji nisu bili pravilno postavljeni. Razgovarali smo s upravnikom zgrade i zaista za nekoliko dana problem je rešen - ističe Dimitrijević.

On dodaje da ovakvih problema u novijim zgradama nema, jer su creva klima-uređaja pravilno sprovedena prilikom izgradnje.

Prema odluci grada Beograda crevo za odvod kondenzovane vode ne sme se sprovoditi u oluke, kao ni do zemlje, odnosno trotoara, jer može doći do oštećenja olučnih cevi, narušavanja izgleda fasade i čitave zgrade. Prema propisima, crevo se mora sprovesti nazad u stan.

Jasni propisi

Prema odredbama Odluke o komunalnom redu, klima-uređaji treba da se postavljaju tako da se onemogući izlivanje kondenzata na fasadu i susedne zgrade, kao i direktno izlivanje na površinu javne namene, odnosno, površinu u javnom korišćenju. Kazne za oštećenje fasade su 150.000 dinara za pravno lice, 25.000 za odgovorno lice pravnom licu, 75.000 za preduzetnike, a 15.000 za fizičko lice.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE