Obrenovac, 06.07.2022

Konkurs za podsticaje mladim poljoprivrednicima


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 24.10.2019.
Pravo na podsticaje ostvaruju oni koji imaju do 40 godina života i koji su se prijavili u Registar Registru poljoprivrednih gazdinstava posle 1. januara 2018. godine

Foto:Printscreen
Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavila je konkurs za ostvarivanje podsticaja za podršku programima koji se odnose na diversifikaciju dohotka i unapređenje kvaliteta života u ruralnim područjima kroz podršku mladim poljoprivrednicima u 2019. godini. Konkurs je otvoren od 17.10.2019 do 31.12.2019.

Jelena Muškinja iz Kancelarije za poljoprivredu Gradske opštine Obrenovac navodi da pravo na ove podsticaje ostvaruju oni koji imaju do 40 godina života i koji su se prijavili u Registar Registru poljoprivrednih gazdinstava posle 1. januara 2018. godine.

"Ministarstvo će ovog puta isplaćivati 75 odsto ukupne investicije, ostalih 25 odsto su trošak poljoprivrednika", rekla je Muškinja.

Podsticaji obuhvataju podršku programima za diversifikaciju dohotka i unapređenje kvaliteta života u ruralnim područjima kroz podršku mladim poljoprivrednicima, i to za razvoj i unapređenje primarne biljne proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima mladih poljoprivrednika; za razvoj i unapređenje primarne stočarske proizvodnje,kao i za razvoj i unapređenje primarne stočarske proizvodnje kroz nabavku kvalitetnih priplodnih grla.

Muškinja kaže da je maksimalni iznos podsticaja za poljoprivrednike koji prođu konkurs 1,5 miliona dinara.

"Što se tiče Obrenovca, kod nas je veliko interesovanje za ove konkurse, do sada smo imali između 3 i 5 poljoprivrednika koji ostvare pravo na podsticaje", rekla je Muškinja.

Za sve informacije u vezi konkursa, kao i pomoć pri podnošenju zahteva zainteresovani poljoprivrednici mogu se obratiti Kancelariji za poljoprivredu Gradske opštine Obrenovac.

Komletan tekst konkursa i ostale informacije, možete preuzeti ovde.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE