Obrenovac, 04.06.2020

Uređenje kanala Selo u Urovcima


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 20.08.2019.
Radove u dužini od jednog kilometra izvodi Javno vodoprivredno preduzeće 'Beogradvode'

Foto:lokalnenovine.rs
U skladu sa planom i programom nadležnih službi, danas je započeto uređenje kanala Selo u Mesnoj zajednici Urovci. Radove u dužini od jednog kilometra izvodi Javno vodoprivredno preduzeće ”Beogradvode”.

Predsednik Saveta mesne zajednice Siniša Stevanović navodi da ovaj kanal nikada nije čišćen kao i da je meštanima, zbog zapušenosti, predstavljao veliki problem. Prema njegovim rečima, sa svakom većom kišom je dolazilo do izlivanja vode na okolne njive i parcele.

Tokom ove godine će, u skladu sa listom prioriteta, biti očišćeno još 25 kilometara kanalske mreže širom Obrenovca.

"Radi se po prioritetima, to jest, po potencijalno najugroženijim područjima, ali se nećemo zaustaviti na tome. Sledeće godine ćemo očistiti celu kasetu na prostoru Skele i Ušća", rekao je Dejan Kamber iz Kabineta predsednika opštine Obrenovac.

On je podsetio da su prethodne nedelje započeti radovi na uređenju kanala Bele bare pored auto-puta u Piromanu.

Radove je obišao i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković koji je ovom prilikom naglasio da će Urovci i Krtinska dobiti kanalizaciju i grejanje.

"Kanalizaciju ćemo u ovom naselju početi u narednih nekoliko dana, s obzirom da je kompletna građevinska operativa kompanije koja radi kanalizaciju na Valjevskom putu dobila posao i ovde. Narednih 9 meseci će trajati radovi dok ne dođe kanalizaciona mreža do svakog domaćinstva u Urovcima. Što se tiče grejanja, od 99 parcela koje opština otkupljuje, za 66 je izdato rešenje o eksproprijaciji i mi smo dve trećine posla završili što se tiče čuvene Treće magistrale toplovoda", kazao je Čučković.

On je podsetio da su sredstva za tu namenu dobijena od strane JP "Elektroprivreda Srbije" i rekao da očekuje da će javna nabavka za izgradnju toplovodne mreže u Urovcima i Krtinskoj biti objavljena do kraja godine.

"Nakon toga ide presvlačenje lokalnog puta kuda idu autobusi javnog prevoza s obzirom da nećemo da ga radimo sada, jer bismo ga kopali ponovo. Posvećeni smo razvoju ovog mesta toliko da u budućnosti neće biti razlike između uslova života u, recimo, Rvatima, Potića Voću, Belom Polju, Urovcima, Krtinskoj i Zvečkoj", rekao je Čučković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE