Obrenovac, 20.02.2020

Završni radovi na kanalizacionoj mreži duž Valjevskog puta


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 01.11.2019.
Za dva meseca se očekuje proces priključivanja domaćinstava

Foto:lokalnenovine.rs
Privode se kraju radovi na izgradnji kanalizacione mreže duž Valjevskog puta u Zvečkoj. Urađeno je više od 3 kilometra nove kanalizacije i sa jedne i druge strane puta, a nadležne službe pristupile su i završnim radovim koji podrazumevaju vraćanje trase u prvobitno stanje.

Direktor JKP ”Vodovod i kanalizacija” Branko Matić kaže da je završen građevinski deo kanalizacije, te da sledi primopredaja radova, a za dva meseca se očekuje da započne proces priključivanja domaćinstava. Vrednost radova iznosi oko 50  miliona dinara.

"Imaćemo oko 75 priključaka na niskopritisnu kanalizaciju i preko 60 priključaka na gravitacioni deo kanalizacije. Moram da napomenem da niskopritisna kanalizacija podrazumeva male šahte koje će biti u samim dvorištima i u njima će se nalaziti pumpe koje fekalije guraju u kanalizaciju. Imamo već takvu kanalizaciju u Urovcima i Krtinskoj kao i u Šljivicama. Trošak tih šahti i pumpi će biti subvencionisan od strane opštine, kao i svaki drugi priključak", rekao je Matić.

Matić navodi i da sam priključak na kanalizaciju, bilo da je gravitaciona ili niskopritisna, građane košta oko 10 000 dinara.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE