Obrenovac, 11.07.2020

Napreduje izgradnja kanalizacione mreže duž Valjevskog puta


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 19.07.2019.
Izgradnja kanalizacije obuhvata deonicu od skretanja za Ulicu Cara Lazara do skretanja za Grebaču

Foto:Printscreen
Radovi na izgradnji kanalizacione mreže duž Valjevskog puta u Mesnoj zajednici Zvečka teku predviđenom dinamikom. Sve aktivnosti nadležnih službi biće završene početkom septembra, što je danas i potvrdio Ivan Vujić, pomoćnik direktora JKP "Vodovod i kanalizacija".

"Radovi se trenutno izvode u Ulici Braće Joksića i teku prema utvrđenoj dinamici i planu bez ikakvih problema. Izgradnja kanalizacije obuhvata deonicu od sretanja za Ulicu Cara Lazara do skretanja za Grebaču. Ovde očekujemo oko 140 novih priključaka od čega će 80 biti niskogpritiska a 60 gravitacionog", rekao je Vujić.

On je objasnio da se na ovoj lokaciji grade četiri kilometra kanalizacije sa obe strane puta, za šta je Grad Beograd izdvojio oko 500.000 evra, odnosno oko 60 miliona dinara.

Predsednik Saveta mesne zajednice Petar Lalić izrazio zadovoljstvo zbog radova na izgradnji kanalizacije.

"Svakodnevno smo na terenu, a ovo je projekat od istorijskog značaja za stanovnike Zvečke, posle ovoga će se krenuti sa radovima na izgradnji kanalizacije i na Šabačkom putu", najavio je Lalić.

Zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac Miodrag Mitrović istakao je da se radovi izvode zahvaljujući dobroj saradnji sa Gradom Beogradu.

"Ovo su skupi radovi i predstavljali bi veliki teret za opštinski budžet, zato se rade iz sredstava Grada Beograda. Mi ćemo zato iz naših sredstava, odmah nakon ovih radova započeti radove na kanalizaciji na Šabačkom putu" kazao je Mitrović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE