Obrenovac, 15.02.2019

KONKURS ZA PREDUZETNIKE


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 02.02.2018.
Firmama bespovratno do milion dinara, a ovo su uslovi ...

Foto:Profimedia
Sekretarijat za privredu raspisao je danas javni konkurs za dodelu novca za podršku razvoju preduzetništva u 2018. godini koji će biti otvoren do 28. februara. Firme mogu da dobiju bespovratno do milion dinara za kupovinu opreme, a uslov je da zaposle jednu nezaposlenu osobu sa biroa.

- Predmet javnog konkursa je dodela bespovratnih finansijskih sredstava privrednim subjektima u maksimalnom iznosu od milion dinara za kupovinu jednog ili više osnovnih sredstava (mašina i opreme), u cilju poboljšanja kvaliteta postojećeg ili uvođenja novog proizvoda ili usluge u poslovni proces, uz obavezu zapošljavanja jednog nezaposlenog sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje na period od minimum jedne godine. Ukupno izdvojena sredstva za podršku razvoju preduzetništva u ovoj godini iznose 20 miliona dinara - istakao je sekretar za privredu Milinko Veličković.

Veličković je dodao da su ciljevi dodela prevashodno zapošljavanje nezaposlenih osoba, unapređenje poslovnog procesa uvođenjem novih proizvodnih, poslovnih ili poboljšanjem postojećih poslovnih linija, pokretanje novih preduzetničkih aktivnosti.

- Pored toga, cilj je i otvaranje mogućnosti za modernizaciju i proširenje proizvodnih i uslužno orijentisanih delatnosti, kao i očuvanje postojećih i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mesta, jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, stimulisanje stvaranja nove dodatne materijalne vrednosti namenjene tržištu i povećanje ukupnog privrednog rasta i razvoja preduzetništva u Beogradu, kao i da pravo na dodelu sredstava imaju mikro i mala preduzeća i preduzetnici sa teritorije grada Beograda – rekao je gradski sekretar za privredu.

On je podsetio da se ovaj program sprovodi u okviru Akcionog plana za zapošljavanje Grada Beograda za 2018. godinu, kroz direktnu podršku mikro, malim privrednim subjektima, kao i preduzetnicima. Javni konkurs sa prijavom i ostalim informacijama može se naći na zvaničnom sajtu Grada Beograda.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE