Obrenovac, 24.02.2020

KO PRAVI NAJBOLJI ROÅ TILJ?


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 10.05.2017.
U subotu na Adi Ciganliji Čukarička roštiljijada

Foto:Oliver Bunić
Na piknik terenima na Adi Ciganliji, u subotu 13. maja od 10 do 19.30 časova biće organizovana tradicionalna osma po redu Čukarička ferijalna roštiljijada pod sloganom „Ćumurom sa humorom“, kao i Čukarički festival folklora.

Čukarička ferijalna roštiljijada je turistička, gastronomska i porodična manifestacija, koja uključuje takmičenje u pravljenju roštilja za oko 120 takmičarskih ekipa. Najbolji roštilj odabraće predstavnici Asocijacije kuvara i profesori Hemijsko – prehrambene tehnološke škole.

Čukarički festival folklora „Čukaričko se kolo vije“, predstaviće tradicionalnu kulturu kroz nastupe 22 folklornih ansambala sa oko 600 učesnika. Festival je takmičarskog karaktera a biraće se najlepša devojka u narodnoj nošnji i najoriginalnija muška narodna nošnja.

Istog dana, održaće se i Festival tradicionalnih sportskih nadmetanja u 21 sportskoj disciplini (hodanje na štulama, nadvlačenje konopca, bacanje kamena s ramena, hodanje u džakovima, višeboj i druge).

Manifestacija ima humanitarni karakter, jer se tradicionalno na dan Čukaričke ferijalne roštiljijade organizuje i Akcija dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, kao i prezentacija veštine pružanja prve pomoći u saradnji sa Crvenim krstom Čukarica.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE