Obrenovac, 12.12.2018

Nova akcija - STOP DIVLJIM DEPONIJAMA U OBRENOVCU


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 12.01.2018.
Građani koji budu stvarali divlje deponije biće kažnjavani sa 50 hiljada dinara, dok će oni koji se jave na broj telefona 011/ 8722 – 284 ili pošalju na mejl stopdeponiijama@obrenovac.org.rs fotografiju ili registarski broj automobila osobe, koja stvara deponiju, biti nagrađeni sa pet hiljada dinara.

Foto: GO Obrenovac
 Komunalni otpad jedan je od najvećih ekoloških problema modernog društva. Veliki deo smeća koje proizvode domaćinstva završava na divljim deponijama gde ostaje stalni izvor zagađenja zemljišta, vode i vazduha. Povodom uspostavljanja ekološki bezbednog i efikasnijeg sistema upravljanja komunalnim otpadom u zgradi Gradske opštine Obrenovac održana je konferencija za medije na kojoj je tema bila uklanjanje divljih deponija i uređenje grada.

Od ove godine Gradska opština Obrenovac u saradnji sa svim javnim preduzećima i komunalnim službama, kreće u sveobuhvatnu akciju uređenja i čišćenja grada.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miroslav Čučković istakao je da u poslu uređenja grada moraju učestvovati svi.

– Zahvaljujući novim mašinama, mi danas kao opština možemo poput svih uređenih gradova da očistimo sve ono što ruži naše mesne zajednice, ali ne možemo da očistimo neodgovornost pojedinaca. Mi smo zato spremili kaznenu politiku. U zavisnosti od otpada pored novčanih kazni uslediće i krivična prijava za ta lica. Naše komunalno preduzeće sa našim komunalnim inspektorima, ne može u svakom trenutku da pokrije 411 km2 opštine Obrenovac, zato u ovu aktivnost uključujemo i građane. Svaki građanin koji pošalje dokaz kako je neko deponovao smeće, biće nagrađen od strane Gradske opštine Obrenovac. Na ovaj način, siguran sam da ćemo učiniti Obrenovac čistijim, bezbednijim i lepšim za život – kazao je Čučković.

On je ovom prilikom i dodao da će nova cenovna politika Javnog komunalnog preduzeća ,,Obrenovac” uticati na to da građani više neće imati potrebu da neodgovorno deponuju smeće, pošto će to preduzeće biti na raspolaganju svim građanima, kako bi im pomogli prilikom uklanjanja otpada. Čučković je ovom prilikom naglasio i da su kapije deponije ,,Grebača” otvorene svima koji žele da sklone kabasti otpad i da oni to mogu učiniti potpuno besplatno, za razliku od prethodnih godina kada se ta usluga naplaćivala.

Građani koji budu stvarali divlje deponije biće kažnjavani sa 50 hiljada dinara, dok će oni koji se jave na broj telefona 011/ 8722 – 284 ili pošalju na mejl stopdeponiijama@obrenovac.org.rs fotografiju ili registarski broj automobila osobe, koja stvara deponiju, biti nagrađeni sa pet hiljada dinara.

Načelnik odeljenja za inspekcijske poslove u Obrenovcu Svetlana Perišić rekla je da će u svakom trenutku građani moći da prijave slučaj komunalnim inspektorima, koji će biti podeljeni po reonima. Ona je naglasila da će 10 komunalnih inspektora biti dežurno i da će na taj način biti stvoren komunalni red kao i u velikim evropskim gradovima.

Direktor JKP ”Obrenovac” Zoran Lapčević, podsetio je da je krajem 2017.godine vozni park tog preduzeća znatno poboljšan nabavkom novih mašina.

-Najmodernije mašine koje smo kupili iz ličnih sredstava i GO Obrenovac, omogućavaju nam da na brži i efikasniji način radimo. U istoriji našeg preduzeća nismo bili bolje opremljeni voznim parkom, kao što smo danas. Ipak zajedno moramo da čuvamo naš grad. Svi građani mogu se obratiti našem preduzeću po pitanju iznošenja otpada, pozivom na broj telefona 011/8721-815 – istakao je Lapčević.

Ovom prilikom najavljena je i aktivnost ukljanjanja divljih deponija. Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković kazao je da će početkom naredne nedelje mašine biti na prostoru između Poljana i Konatica, kod Beljanice. Nakon toga aktivnost ukljanjanja će biti nastavljena na prostoru mesnih zajednica Skela, Ušće, Grabovac, kao i u samom centru grada.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE