Obrenovac, 22.09.2020

Ko od 1. juna sedne za volan pod ovim okolnostima IDE U ZATVOR


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 26.05.2017.

Foto:D. Milenkovi─ç


´╗┐

Svi koji od slede─çe nedelje budu prekršili zabranu vo┼żnje, odlaska na stadion ili bilo koje druge zabrane koje im je sud odredio kao meru bezbednosti, odgovara─çe krivi─Źno i preti im kazna do šest meseci zatvora ili nov─Źana kazna.

Ova sankcija predvi─Ĺena je novim krivi─Źnim delom "kršenje zabrane utvr─Ĺene merom bezbednosti" koje po─Źinje da se primenjuje od 1. juna u krivi─Źnom zakonodavstvu Srbije.

- Krivi─Źno delo ─çe u ovom slu─Źaju izvršiti svako ko prekrši zabranu izre─Źenu bilo kojom merom bezbednosti - rekao je Tanjugu dr┼żavni sekretar u Ministarstvu pravde Radomir Ili─ç.

To se odnosi i na izgrednike sa sportskih tribina kojima je sud izrekao meru bezbednosti zabrane odlaska na odre─Ĺene utakmice, odnosno sportske priredbe.

- Ukoliko po─Źnu da se pojavljuju na tribinama, ili se ne jave policiji pred po─Źetak utakmice, izvrši─çe krivi─Źno delo - naveo je Ili─ç.

Porodi─Źno nasilje

Krivi─Źnu odgovornost snosi─çe i oni koji ne budu poštovali zabranu suda da se pribli┬×┼żavaju i komunikaciju sa ošte─çenim, ve─ç na svoju ruku krenu da ugo┼żavaju tu osobu. Ova zabrana tipi─Źna je za krivi─Źna dela porodi─Źnog nasilja.

Ko prekrši zabranu vr┬Üšenja poziva, delatnosti i du┬×┼żnosti, ili i pored sudske zabrane nastavi da vozi motorna vozila tako─Ĺe ─çe izvršiti krivi─Źno delo.

Zabrane vr┬Üšenja poziva, delatnosti i du┬×┼żnosti, izri─Źu se mahom osu─Ĺenima za krivi─Źna dela zloupotrebe polo┼żaja i odgovornim licima, zatim lekarima, profesorima, bankarima i drugim osobama koja iznevere kodeks svog poziva ili prekora─Źe ovlaš─çenja.

Zabranu upravljanja motornim vozilom sud mahom izri─Źe optu┼żenima za koje utvrdi da su odgovorni za izazivanje saobra─çajne nesre─çe.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE