Obrenovac, 21.09.2019

Koje domaće filmove i zbog čega možemo pogledati i stoti put za redom?


Izvor: PR,Lokalne novine | Obrenovac, 26.08.2017.

Foto:Promo
Koliko ste puta kraičkom oka videli scenu iz vašeg omiljenog domaćeg filma, nasmejani seli da pogledate "samo nju", i ostali zalepljeni za kauč još sat vremena? Šta je to u tim filmovima zbog čega opstaju godinama, i ne da ne stare, nego dobijaju na aromi kao dobro vino?

Odgovor je u tome što su na neki način bezvremeni. Uzmimo za primer legendarni film "Majstori, majstori". Ne bi li njegovi junaci i danas izgledali skoro pa isto kao pre 40 godina? Šta se zapravo promenilo u našoj prosveti i našem mentalitetu? Ništa! Izgleda, da su legendarni filmovi baš ti koji su uhvatili nešto više od života, nešto što zapravo do kraja ne možemo da razumemo o sebi, ni na filmu ni u stvarnom životu. Zato i jesu klasici. I zato ih uvek možemo gledati ispočetka.

 

Filmovi kao što su "Maratonci trče počasni krug", "Ko to tamo peva", "Marš na Drinu", "Tesna koža", "Grlom u jagode", "Balkan ekspres", "Lajanje na zvezde" i mnogi drugi uvek nas prikucaju za stolicu. Da gledamo, smejemo se i čudimo sami sebi. Naravno, ništa ovo ne bi bilo moguće bez genijalne glumačke ekipe starog kova i njihovog talenta da tako verodostojno prenesu na platno život malog čoveka.

U pitanju je genijalnost koja se teško objašnjava. Zato, ako nas neko iz mlađe generacije pita zašto stalno ponavljamo citate iz starih filmova, poput "Ko je vas poznavao ni pakao mu neće teško pasti", dovoljno je da im uključimo televizor pa ih pustimo da sami otkriju njihovu vrednost.

U okviru ponude GO4TV usluge postoji veliki broj filmskih TV kanala na kojima se emituju klasici jugoslovenske kinematografije, ali i manje poznati filmovi za koje možda vi i ne znate, a vredi ih pogledati.

Ovakvim kultnim filmovima vreme zaista neće moći ništa. Oni će uvek pronaći način da se ušunjaju do vašeg doma i srca. A koji je vaš omiljeni film kome ne možete odoleti?

.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE