Obrenovac, 28.05.2020

Kontrola saobraćaja i parkiranja u dane vašara


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 26.09.2017.
Danas i sutra na Va┼íari┼ítu bi─çe odr┼żan tradicionalni Krstovdanski va┼íar

Foto:Printscreen


´╗┐

Veliki broj sugra─Ĺana i gostiju našeg grada uputi─çe se ka ovom mestu, a oni koji dolaze automobilima trebalo bi da ih propisno parkiraju jer ─çe kontrole od strane saobra─çajne policije biti velike.

Vrši─çe se poja─Źana kontrola saobra─çaja na svim prilaznim putevima Obrenovcu, ali i u centralnim gradskim ulicama. Do─çi ─çe do promene re┼żima saobra─çaja tako što ─çe ulica Miloša Obrenovi─ça, od raskrsnice ulica Kralja Petra I - Miloša Obrenovi─ça do raskrsnice ulica Miloša Obrenovi─ça – Kneza Mihajla biti zatvorena u potpunosti za saobra─çaj. Obustava saobra─çaja po─Źinje danas u 10:00 ─Źasova i traja─çe do srede, 28. septembra do 06:00 sati ujutru. Novina od ove godine je i da ─çe biti zatvoren deo Ulice Kralja Petra Prvog od ,,Ribice" do ulaska na Vašarište.

Kao i prethodnih godina, tako i ove, sva nepropisno parkirana vozila bi─çe uklonjena sa površina koja nisu predvi─Ĺena za parkiranje.

JKP “Parking servis” Obrenovac, u koodinacji sa saobra─çajnom policijom i komunalnom inspekcijom ─çe sprovoditi akciju umiruju─çeg saobra─çaja. Dakle, sva vozila koja su nepropisno parkirana, a koja ometaju saobra─çaj, po nalogu saobra─çajne policije ─çe biti uklonjena, kao i sva vozila koja se nalaze nepropisno parkirana na javnim zelenim površinama po nalogu komunalne inspekcije bi─çe uklonjena.

Mesta za parkiranje ima dovoljno tako da voza─Źi mogu da ostave svoje vozilo u obli┼żnjim ulicama. Apeluje se da se koriste sva raspolo┼żiva parking mesta u zoniranom delu grada, a to su sva raspolo┼żiva mesta na parking placu “Zelena pijaca” i kod Doma vojske.

Tako─Ĺe, sugestija za naše sugra─Ĺane koji nisu u finansijskoj mogu─çnosti da plate uslugu koriš─çenja parking, da koriste raspolo┼żiva parking mesta na platformi kod, ispod i sva parking mesta oko  Hotela.

Poseban akcenat se stavlja na Tamnavsku ulicu. Ta ulica je ┼żila kucavica saobra─çaja grada i to je ulica kojom se kre─çe tranzit. Od kru┼żnog toka do “Jugopetrol” pumpe, svako vozilo koje se bude zateklo u prekršaju, na trotoaru ili kolovozu, bi─çe odnešeno specijanim radnim vozilom JKP “Parking servis” , a gde ─çe voza─Źi morati da plate kaznu za u─Źinjen saobra─çajni prekršaj u iznosu od 5000 dinara, a uslugu nošenja ─çe napla─çivati JKP “Parking servis”.

Još jednom da podsetimo, parkiranje nije dozvoljeno na trotoarima, javnim površinama, ulicama u kojima je saobra─çajnim znakom zabranjeno parkiranje i zaustavljanje.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE