Obrenovac, 28.05.2020

Tretiranje odraslih formi komaraca u Skeli, Poljanama i Ušću


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 18.06.2019.
Monitoringom je utvrđeno da na ovoj teritoriji postoji najveći broj komaraca, zbog čega će ekipe sutra izaći na teren

Foto:Printscreen
Zbog velikog broja komaraca na teritoriji grada Beograda, sve ekipe Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju su na terenu, potvrdila je danas u izletištu Zabran Dragana Despot direktorka Zavoda.

"U narednom periodu ćemo pojačati tretman sa zemlje tako da ćemo već sutra u skladu sa monitoringom koji smo uradili tretirati Ušće, Skelu i Poljane. Monitoringom je utvrđeno da je tamo najveći broj komaraca. Proteklog petka je urađen jedan aerotretman iznad Zabrana gde je trenutno broj komaraca na podnošljivom nivou. Juče smo imali planirane akcije međutim kiša nas je omela", rekla je Dragana Despot.

Direktorka Zavoda objasnila je i da larvicidni tretman daje najviše efekata, međutim, ovo proleće je, kako kaže, bilo specifično sa dosta kišnih dana.

"Pod kontrolom smo držali komarce do početka juna, tada je posle kiša i naglog porasta temperature došlo do produkcije velikog broja jedinki i takozvanih šumskih komaraca. Ta generacija se već povlači, sledeća generacija koja dolazi su kućne forme komaraca", kazala je Dragana Despot.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE