Obrenovac, 25.08.2019

Kontrola saobraćaja i parkiranja u dane vašara


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 09.07.2017.

Foto:Printscreen


´╗┐

I ove godine na Vašarištu 11. i 12. jula bi─çe odr┼żan tradicionalni Petrovdanski vašar. Veliki broj sugra─Ĺana i gostiju našeg grada uputi─çe se ka ovom mestu, a oni koji dolaze automobilima trebalo bi da ih propisno parkiraju jer ─çe kontrole od strane saobra─çajne policije biti velike.

-U dane 11 i 12. jula vrši─çemo poja─Źanu kontrolu saobra─çaja na svim prilaznim putevima Obrenovcu, ali i u centralnim gradskim ulicama. Do─çi ─çe do promene re┼żima saobra─çaja u tom smislu što ─çe ulica Miloša Obrenovi─ça, od raskrsnice ulica Kralja Petra I - Miloša Obrenovi─ça do raskrsnice ulica Miloša Obrenovi─ça – Kneza Mihajla biti zatvorena u potpunosti za saobra─çaj, u vremeskom period od 11. jula od 10:00 ─Źasova do 13. jula do 03:00 no─çu – rekao je na─Źelnik saobra─çajnog sektora PS “Obrenovac” Miloš Nikoli─ç.

Kao i prethodnih godina, tako i ove, sva nepropisno parkirana vozila bi─çe uklonjena sa površina koja nisu predvi─Ĺena za parkiranje.

-Što se ti─Źe JKP “Parking servis” Obrenovac, u koodinacji sa saobra─çajnom policijom i komunalnom inspekcijom ─çe sprovoditi akciju umiruju─çeg saobra─çaja. Dakle, sva vozila koja su nepropisno parkirana, a koja ometaju saobra─çaj, po nalogu saobra─çajne policije ─çe biti uklonjena, kao i sva vozila koja se nalaze nepropisno parkirana na javnim zelenim površinama po nalogu komunalne inspekcije bi─çe uklonjena – rekao je direktor ovog preduze─ça Igor Vuji─Źi─ç.

Mesta za parkiranje ima dovoljno tako da voza─Źi mogu da ostave svoje vozilo u obli┼żnjim ulicama.

-Apelujem na naše sugra─Ĺane da koriste sva raspolo┼żiva parking mesta u zoniranom delu grada. Da koriste sva raspolo┼żiva mesta na parking placu “Zelena pijaca” i kod Doma vojske. Tako─Ĺe, sugestija za naše sugra─Ĺane koji nisu u finansijskoj mogu─çnosti da plate uslugu koriš─çenja parkinga da koriste raspolo┼żiva parking mesta na platformi kod, ispod i sva parking mesta oko  Hotela. U dane vašara JKP “Parking servis” anga┼żovalo je dodatno specijalno pauk vozilo, tako da naši sugra─Ĺani povedu ra─Źuna što se ti─Źe propisa – dodao je Vuji─Źi─ç.

U dane vašara kontrolisa─çe se i da li voza─Źi upavljaju vozilom i pod dejstvom alkohola.

-Ovom prilikom ─çu apelovati na gra─Ĺane da ne konzumiraju alkohol u dane odr┼żavanja vašara i pre toga naravno i posle toga, jer ─çemo vršiti poja─Źanu kontrolu kao i svih godina. Tako─Ĺe, isklju─Źivo da vode ra─Źuna i parkiraju vozila na mestima gde je to predvi─Ĺeno, a ne na mestima gde se ometa bezbednost saobra─çaja. Poseban akcenat ─çemo staviti na Tamnavsku ulicu. Ta ulica je ┼żila kucavica saobra─çaja grada i to je ulica kojom se kre─çe tranzit. Od kru┼żnog toga do “Jugopetrol” pumpe ─çemo staviti akcenat na kontrolu umiruju─çeg saobra─çaja i tu ne─çe biti tolerancije. Zna─Źi, svako vozilo koje budemo zatekli u prekršaju, na trotoaru ili kolovozu, bi─çe odnešeno specijanim radnim vozilom JKP “Parking servis” , a gde ─çe voza─Źi morati da plate kaznu za u─Źinjen saobra─çajni prekršaj u iznosu od 5000 dinara, a uslugu nošenja ─çe napla─çivati JKP “Parking servis” – naglasio je Nikoli─ç.

Još jednom da podsetimo, parkiranje nije dozvoljeno na trotoarima, javnim površinama, ulicama u kojima je saobra─çajnim znakom zabranjeno parkiranje i zaustavljanje.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE