Obrenovac, 21.09.2019

Konferencija ‘Bezbednost za budućnost 2017’ u prostorijama SKC ‘Obrenovac’


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 28.09.2017.
Treća međunarodna stručna konferencija ‘Bezbednost i krizni menadžment - teorija i praksa, Bezbednost za budućnost 2017’ otvorena je danas u velikoj sali Sportsko-kulturnog centra ‘Obrenovac’

Foto:Facebook
Ona će trajati dva dana, a udeo će imati učesnici iz zemalja u okruženju.

Na konferenciji učestvuju predstavnici Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, kao i republički, gradski i lokalni funkcioneri iz oblasti bezbednosti. Svi oni će, pored teorijske obuke, moći da prisustvuju i praktičnim i pokaznim vežbama. Cilj ove konferencije jeste podizanje nivoa zaštite i bezbednosti.

Predrag Marić, načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, otvorio je konferenciju i istakao da su ovakvi skupovi od velikog značaja, jer se nalaze odgovori na pitanja koja se tiču opšte bezbednosti.

Predsednik Međunarodnog naučnog odbora Branko Babić se takođe obratio učesnicima, a Gradskoj opštini Obrenovac zahvalio zbog pomoći pružene pri organizaciji ovog događaja. On je izneo podatak da je prošle godine na konferenciji bilo više od 600 učesnika, a zatim dodao da su rezultati bili razlog što se i ove godine organizuje isti skup.

Pokrovitelji konferencije su Fakultet bezbednosti u Beogradu, Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, Privredna komora Srbije, Ministarstvo za rad, socijalna i boračka pitanja, Fakultet zaštite na radu Univerziteta u Nišu, Institut za standardizaciju Srbije i Udruženje za privatno obezbeđenje.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković istakao je da je zadovoljan i ponosan što konferencija održava u Obrenovcu, a učesnicima poželeo uspeh i prijatno provedeno vreme u našem gradu. Pored toga, on je naglasio da su održavanja naučnih skupova koji se tiču pitanja opšte bezbednosti veoma značajna. Čučković je sa sigurnošću dodao da će sledeće godine, učešće uzeti još veći broj učesnika.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE