Obrenovac, 17.02.2019

Kontrola saobraćaja i parkiranja u dane vašara


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 06.07.2018.
I ove godine na Vašarištu 11. i 12. jula biće održan tradicionalni Petrovdanski vašar

Foto:Printscreen
Veliki broj sugrađana i gostiju našeg grada uputiće se ka ovom mestu, a oni koji dolaze automobilima trebalo bi da ih propisno parkiraju jer će kontrole od strane saobraćajne policije biti velike.

U dane 11 i 12. jula vršiće se pojačana kontrolu saobraćaja na svim prilaznim putevima Obrenovcu, ali i u centralnim gradskim ulicama. Doći će do promene režima saobraćaja u tom smislu što će ulica Miloša Obrenovića, od raskrsnice ulica Kralja Petra I - Miloša Obrenovića do raskrsnice ulica Miloša Obrenovića – Kneza Mihajla biti zatvorena u potpunosti za saobraćaj, u vremeskom period od 11. jula od 10:00 časova do 13. jula do 07:00 ujutru.

Kao i prethodnih godina, tako i ove, sva nepropisno parkirana vozila biće uklonjena sa površina koja nisu predviđena za parkiranje.

Što se tiče JKP “Parking servis” Obrenovac, u koodinacji sa saobraćajnom policijom i komunalnom inspekcijom će sprovoditi akciju umirujućeg saobraćaja. Dakle, sva vozila koja su nepropisno parkirana, a koja ometaju saobraćaj, po nalogu saobraćajne policije će biti uklonjena, kao i sva vozila koja se nalaze nepropisno parkirana na javnim zelenim površinama po nalogu komunalne inspekcije biće uklonjena.

Mesta za parkiranje ima dovoljno tako da vozači mogu da ostave svoje vozilo u obližnjim ulicama.

Apeluje se na naše sugrađane da koriste sva raspoloživa parking mesta u zoniranom delu grada. Da koriste sva raspoloživa mesta na parking placu “Zelena pijaca” i kod Doma vojske. Takođe, sugestija za naše sugrađane koji nisu u finansijskoj mogućnosti da plate uslugu korišćenja parkinga da koriste raspoloživa parking mesta na platformi kod, ispod i sva parking mesta oko Hotela.

U dane vašara kontrolisaće se i da li vozači upavljaju vozilom i pod dejstvom alkohola.

Ovom prilikom se apeluje na građane da ne konzumiraju alkohol u dane održavanja vašara i pre toga naravno i posle toga, jer će se vršiti pojačana kontrola kao i svih godina. Takođe, isključivo da vode računa i parkiraju vozila na mestima gde je to predviđeno, a ne na mestima gde se ometa bezbednost saobraćaja. Poseban akcenat će se staviti na Tamnavsku ulicu. Ta ulica je žila kucavica saobraćaja grada i to je ulica kojom se kreće tranzit. Od kružnog toga do “Jugopetrol” pumpe će se staviti akcenat na kontrolu umirujućeg saobraćaja i tu neće biti tolerancije. Znači, svako vozilo koje se bude zateklo u prekršaju, na trotoaru ili kolovozu, biće odnešeno specijanim radnim vozilom JKP “Parking servis” , a gde će vozači morati da plate kaznu za učinjen saobraćajni prekršaj u iznosu od 5000 dinara, a uslugu nošenja će naplaćivati JKP “Parking servis”.

Još jednom da podsetimo, parkiranje nije dozvoljeno na trotoarima, javnim površinama, ulicama u kojima je saobraćajnim znakom zabranjeno parkiranje i zaustavljanje.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE