Obrenovac, 09.07.2020

Izgradnja kotlarnice u Domu u Stublinama


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 04.02.2020.
Javno komunalno preduzeće Toplovod već nabavilo kotao na pelet, radovi se završavaju u narednih mesec dana

Foto:lokalnenovine.rs




Građevinski radovi na izgradnji kotlarnice za salu doma mesne zajednice u Stublinama teku predviđenom dinamikom. Javno komunalno preduzeće Toplovod već nabavilo kotao na pelet, a očekuje se da sve aktivnosti budu završene za mesec dana.

"Svakim priključkom na sistem daljinskog grejanja Toplovod da veliki doprinos čistoti vazduha u našem gradu, i mi smo veoma posvećeni tome. Kao što i EPS daje veliki doprinos velikim investicijama, toplovod svakim svojim priključkom na sistem daljinskog grejanja ugasi jedno privatno ložište i ugasi jedan dimnjak", rekao je Boris Ivković, direktor JKP Toplovod.

Ivković ističe da tamo gde sistem daljinskog grejanja ne postoji i u udaljenim seoskim sredinama preduzeće aktivno pomaže da se omogući grejanje značajnih ustanova na ekološki prihvatljiv izvor grejanja.

"Pelet je ekološki prihvatljiv u Evropi. Dom u Stublinama je šesti objekat u seoskim sredinama gde je toplovod pomogao da se ugasi ložište i da se omogući komfor isti kao u gradu", dodao je Ivković.

Predsednik Saveta mesne zajedncie Petar Petrović napominje da je instalacija u sali već urađena.

"Grejanje u domu je bitno, zato što selo, na našu sreću i radost, ima dva kulturno umetnička društva u kojima aktivno učestvuje preko 150 dece. Mnogo mi je drago da će sledeće sezone imati idealne uslove za rad i zimi. U sledećeoj fazi planiramo da uradimo i drugi deo doma kulture, i u prizemlju i na spratu, kako bi ceo dom bio kompletan", kazao je Petrović i naglasio da će, pored doma na Zabrežju, ovo biti jedini seoski dom koji ima centralno grejanje.





Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE