Obrenovac, 09.07.2020

Objavljen konkurs za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 03.02.2020.
Bespovratna sredstva biće odobrena privrednim subjektima u jednokratnom iznosu do 60.000 dinara

Foto:lokalnenovine.rs
Veće gradske opštine Obrenovac donelo je odluku o raspisivanju javnog konkursa za dodelu bespovratnih sredstva preduzetnicima, mikro i malim pravnim licima u ukupnom iznosu od 6.000.000,00 dinara iz sredstava obezbeđenih Odlukom o budžetu gradske opštine Obrenovac za 2020. godinu.

Bespovratna sredstva biće odobrena privrednim subjektima u jednokratnom iznosu do 60.000,00 dinara i to za subvencionisanje troškova nabavke: nove ili polovne opreme ili mašina, delove mašina ili specijalizovanih alata kao i repro-materijala i sirovina.

Predrag Jovanović, član Veća Gradske opštine Obrenovac, pozvao je sve zainteresovane preduzetnike da se prijave.

"Pozivam sve privrednike i preduzetnike da budu ažurni i brzi u prikupljanju potrebne dokumentacije. Potrudili smo se da uprostimo ceo postupak, i sada svako uz malo truda može da pribavi tu dokumentaciju. Drago mi je da ulazimo u kontinuitet ovakvih dešavanja, trudićemo se da u narednim godinama ovakvi konkursi postanu praksa. Ideja nam je da povećamo iznos sredstava, i to možemo da priuštimo zahvaljujući činjenici da je naš budžet sve veći zbog toga što na našoj teritoriji ima sve manje nezaposlenih", rekao je Jovanović.

Pravo na dodelu sredstava imaju privredni subjekti koji imaju sedište i obavljaju delatnost na teritoriji gradske opštine Obrenovac; koji su registrovani u Registru privrednih subjekata; nad kojima nije pokrenut stečajni postupak ili postupak likvidacije; koji su izmirili poreske obaveze; i kojima je svrha i namena investiranja u opremu i repro-materijal u skladu sa delatnošću koju obavljaju.

Tekst i uslove Javnog konkursa možete pogledati ovde.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE