Obrenovac, 15.02.2019

Rešavanje problema prokišnjavanja krovova i vlage u obrenovačkim naseljima (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 04.02.2018.
Opština će zajedno sa stanarima sanirati oštećenja na stambenim jedinicama

Foto:@Cuckovicm
Nakon što su stanovnici naselja „Sivk“ podneli inicijativu i molbu, predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković obišao je višespratnice sa brojevima 99 i 101 u Ulici Vuka Karadžića. On je ovom prilikom razgovarao sa stanarima, kako bi se što pre rešio višegodišnji problem prokišnjavanja krovova i vlage. U prethodnom periodu, Gradska opština Obrenovac se pobrinula za saniranje ravnih krovova.

Ivan Stojić, predsednik Saveta Treće mesne zajednice, rekao je da su ove aktivnosti još jedan dokaz izuzetne saradnje sa opštinom Obrenovac. On je naglasio da se radi o višedecenijskom problemu, a da će se u budućnosti tražiti i rešenje za sanaciju kosih krovova.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković istakao je da na teritoriji opštine postoji 400 stambenih zajednica i da je preko 200 izabralo upravnika zgrada.

„Oni su otvorili račun u banci i sposobni su da prime sredstva od države i izvrše sanaciji i investiciono održavanje svojih zgrada. Na tom račnu lageruje se i novac koji oni uplaćuju svakog meseca. To nam pruža priliku da sve ove probleme koje smo sad čuli i koji su realni životni problemi, ubrzano rešavamo. Ovim putem bih apelovao da i ostali izvrše registraciju što je pre moguće. I krovovi i liftovi i prostori oko zgrade biće predmet finansiranja u narednim godinama. Prva sredstva uložićemo u ove dve zgrade kao primer i to je stvar koja se nikada neće zaustavi. To je nova aktivnost opštine Obrenovac sa definisanim budžetskim sredstvima“, kazao je Čučković i izrazio zadoljstvo što će opština zajedno sa stanarima raditi na realizaciji ovih projekata.

Tokom jučerašnjeg obilaska najavljeno je i saniranje zgrada u naselju Rojkovac.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE