Obrenovac, 19.09.2019

Privode se kraju pripreme za Krstovdanski vašar


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 19.09.2017.
Posle vašara u Šapcu, obrenovački vašar spada u najposećenije, o čemu govori veliki broj posetilaca i trgovaca…

Foto:Printscreen
Za Krstovdanski, koji se održava 26. i 27. septembra, Obrenovčani, ali i gosti, pokazuju veliko interesovanje. Poslednje pripreme za ovu tradicionalnu manifestaciju su u toku, a iz Gradske opštine Obrenovac navode da korisnici i ove godine regularno zakupljuju tezge.

"Mi smo još pre 15 dana počeli da pozivamo naše korisnike koji zakupljuju tezge. Do sada je 90% njih potvrdilo rezervaciju. Uplate za mesta vrše se do 20. septembra, a svi koji to ne urade do pomenutog datuma, od 21. će moći da rezervišu u zgradi "Posavine" na odeljenju za poljoprivredu, " navodi Aleksandar Bogićević, predsednik Komisije za poljoprivredu.

Najviše pitanja postavlja se kada je reč o ceni zakupa, a koja iz godine u godinu ostaje ista. Ono što je novo za vašarske dane, tiče se režima saobraćaja. Za predstojeći vašar, biće zatvorena i ulica Kralja Petra I, koja će biti na raspolaganju za tezge i šetnju.

Ovogodišnja obustava saobraćaja važi od 26. septembra u 10 časova, do 28. u 6 sati ujutru.

Do sada su bile česte priče o tome da je Petrovdanski vašar posećeniji, ali brojke su tu i pokazuju nešto drugačiju sliku.

"Pre je bilo da je Petrovdanski vašar jači od Krstovdanskog. Međutim, u proteklih par godina se pokazalo da nije tako. Svake godine imamo sve više zainteresovanih za oba vašara, " zaključuje Bogićević.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE