Obrenovac, 22.01.2020

Obilazak radova na izgradnji mosta i petlje u Mislođinu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 22.02.2019.
Ugovorom je predviđeno da otvaranje projekta bude tokom 2020. godine

Foto:@Cuckovicm
Izgradnja mosta i radovi na budućoj petlji u okviru Koridora 11 na samom ulasku u Obrenovac teku previđenom dinamikom. U to kakvo je stanje na ovom gradilištu danas uverio se predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković, koji je sa svojim saradnicima obišao teren.

"Saobraćajne gužve su istorijski problem Obrenovca još od sedamdesetih godina prošlog veka kada se Makiškim putem išlo ka Beogradu. Do dana današnjeg imamo taj čep koji uzima veliki broj života, setimo se samo tragičnog sletanja autobusa u Savu. Ova saobraćajnica će pružiti mogućnost da se brzo i bezbedno stigne do Beograda i da na taj način trajno ulepšamo uređenje ulaska u naš Obrenovac, a samim tim da olakšamo život ljudima u 21. veku" rekao je Čučković.

On je posebno pohvalio to što se radovi izvode uprkos lošim vremenskim uslovima.

"Ovo je na ponos svih nas, i u različitim vremenskim okolnostima mi smo uz naše graditelje koji su posvećeni ovom poslu kako ne bi ni dana kasnilo otvaranje ovog projekta", istakao je Čučković i dodao da je ugovorom predviđeno da otvaranje bude tokom 2020. godine.

Miloš Stanković, član Veća Gradske opštine Obrenovac, objasnio je da se trenutno postavljaju stubovi kao i nasipanje.

Direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca, Milan Marošanin napomenuo je da je to preduzeće uputilo zahtev investitoru radova, to jest Javnom preduzeću ”Putevi Srbije” da postojeća pomoćna saobraćajnica, koju svi sada koristimo za ulazak ka Obrenovcu, ubuduće bude deonica koja će se po završetku projekta koristiti kao pešačko-biciklistička staza.

"Očekujemo da će nam izaći u susret, jer imamo izuzetnu saradnju. Inače, prve aktivnosti Javnog preduzeća za izgradnju u 2019. godini koje su vezane za izgradnju putne infrastrukture biće, pre svega, uređenje trotoara. Sve ono što je na neki način porušeno, uništeno i oštećeno biće sanirano do maja. Očekujemo da ćemo krajem marta početi sa radovima", rekao je Marošanin.

Vesna Đoković, načelnica Odeljenja za urbanizam i komunalno-građevinske poslove, naglasila je da izgradnjom auto-puta, ali i prilaznih saobraćajnica, stvaraju mogućnost da se okolni prostor koji je prema planskim dokumentima privredna zona, privede nameni.

"To je vrlo značajno, jer će doprineti razvoju našeg grada. Sa druge strane, uz autoput stvara se mogućost i povezivanja našeg grada železničkom prugom, što je, takođe, definisano planskim dokumentima", kazala je Vesna Đoković.

Dejan Kamber, savetnik predsednika opštine, napomenuo je da će svi vodotokovi koji egzistiraju na ovom prostoru, pre svega Mislođinski kanal koji se proteže od Bariča do crpne stanice, biti apsolutno uređeni.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE