Obrenovac, 19.06.2019

Kapitalni remont ventila na vodoizvorištu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 14.11.2018.
JKP 'Vodovod i kanalizacija' otpočelo je radove na svih 20 ventila i armatura na vodoizvorištu na Zabrežju

Foto:Printscreen
Danas su započeti radovi na kapitalnom remontu svih 20 ventila i armatura na vodoizvorištu na Zabrežju. Radovi će se izvoditi u trajanju od mesec dana, a nadležni u JKP "Vodovod i kanalizacija" ističu da je moguće da dođe do smanjenja pritiska ili eventualnih prekida vodosnabdevanja.

"Imamo ukupno devet šahti i tri cevovoda, a zamena svih ovih ventila omogućiće nam da u narednom periodu, u slučaju nekog kvara ili intervencije na našem vodoizvorištu, možemo da manipulišemo cevovodima. Tako da ako imamo kvar na jednom cevovodu, preostala dva možemo da stavimo u funkciju tako što ćemo ventilima preusmeriti svu vodu ka fabrici vode", rekao je Branko Matić, direktor JKP "Vodovod i kanalizacija".

On je dodao i to će kapitalni remont u velikoj meri osigurati vodosnabdevanje domaćinstava.

"Time ćemo izbeći situacije koje su nam se dešavale prethodne godine kada smo imali problem sa masnoćom vode i nismo mogli da usmerimo vodu kroz jedan cevovod koji je bio očišćen nego smo morali da očistimo sva tri cevovoda, pa da tek onda dobijemo rezultat koji smo i hteli", kazao je Matić.

Matić je izrazio nadu da građani neće osetiti razliku u vodosnabdevanju tokom ovih radova i naglasio da, otkako je osnovan sistem vodovoda, ovaj posao nikada nije urađen, što je jasan pokazatelj da je reč o veoma značajnim aktivnostima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE