Obrenovac, 29.05.2020

DOŽIVELI SMO KRAH


Izvor: Espreso.rs/Agencije,Lokalne novine | Obrenovac, 13.05.2020.
Prihodi od turizma u Srbiji za 5 meseci manji oko 300 miliona evra

Foto:Ataimages


Prihodi od turizma u Srbiji za pet meseci ove godine manji su oko 300 miliona evra jer je bilo manje inostranih gosta zbog zbog epidemije korona virusa, rekao je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

On je na predstavljanju turističke kampanje "Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju" novinarima kazao da su procene da bi na godišnjem nivou šteta zbog manjeg broja medjunarodnih putovanja mogla da bude oko milijardu evra, odnosno toliko bi bili manji prihodi od turizma u Srbiji u poredjenju sa 2019. godinom.

Podsetio je na procenu Svetske turističke organizacije da će šteta u tom sektoru u svetu iznositi 910 milijardi evra.

Ova godina je po njegovim rečima u pogledu međunarodnih putovanja realno izgubljena i sve što će se dešavati u nastojanju da se motivišu domaći gosti da odmor provedu u Srbiji će biti pokušaj da se ta šteta smanji.

Ljajić je rekao da je u Srbiji u prva tri meseca ove godine bilo za osam odsto manje dolazaka turista nego u istom periodu prošle godine, što je manji pad nego u drugim zemljama.

"U prva dva meseca ove godine bilo je za 24 odsto više turista u Srbiji, a onda nam je mart pokvario sve, sa padom broja poseta za 56 odsto zbog epidemije", kazao je Ljajić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE