Obrenovac, 13.07.2024

KRISTINA GAJIĆ – POSLE SKORO SEDAM GODINA U KOLICIMA PONOVO UČI DA HODA (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 24.04.2019.
Borba se nastavlja, vaše malo njoj znači mnogo...

Foto:lokalnenovine.rs
Kristina je rođena kao zdravo dete, međutim, nakon sedme godine dolazi do promena. Sumnje porodice da nešto ipak nije u redu potvrđuje dijagnoza iz 2010. godine – retka genetska bolest FRIDRAJHOVA ATAKSIJA.

“Više ništa nije bilo isto, sve je postalo crno. Vreme koje nam nije saveznik, polako oduzima Kristini hod. Već 2012. hoda uz pridržavanje. Tada je izgledalo polako, jer smo hteli vreme da zaustavimo. “ – kaže Kristinina majka Gordana.

Međutim, svu depresiju, tugu, zal, sve ono negativno ova porodica ostavlja sa strane i zajedno sa Kristinom, uz osmeh na licu započinje borbu. Već 2013. godine Kristina je u kolicima, đak petog razreda "Prve obrenovačke" osnovne škole i od tada svaki dan putuje gotovo 40 kilometara od kuce do skole i nazad. Bez obzira na sve, osmeh i veru ne gubi, nada je bleda, ali ne odlazi…

“Rešenje nigde na vidiku, progresija napreduje, a mi bespomoćni. 2015. Kristina dobija i sestru. Ostavljene matične ćelije. Nekako nam je lakše, sada idemo u tom pravcu. Odabir gde uraditi, kojom metodom i ko će nam uraditi matične ćelije. Odlucili, Kijev. “ – dodaje mama Goca.

Sa Kristinom je na prvi tretman matičnim ćelijama put Kijeva krenulo još troje dece sa istom dijagnozom. Prvi tretman je uspesno završen za svo četvoro.

“Kristina je tada bila neko drugi. Onolika želja, volja, disciplina, nada, sreća, baš kao i njena bolest, retko se viđa. Skromni smo, ne očekujemo da su matične ćelije čarobni stapić, ali IMA NADE ZA KRISTINU, ZA NJIH. Ono što je sigurno je da više neće zavisiti od nekog drugog. Žao mi je samo sto nismo i ranije otišli. Nastavljamo i ove, kao što će nas sve ovo čekati i naredne godine.” – kaže mama Goca.

Prve reakcije je nemoguće ne primetiti. Kristina danas, uz pridržavanje dve osobe ponovo stoji i pravi prve korake, lakše radi vežbe i piše, počela je sve jasnije i duže da priča, sedi bez oslonca…

Kristina krajem maja ove godine kreće na drugi tretman matičnim ćelijama i za to joj je potrebna i vaša pomoć… Veliki ljudi iz NS BOMI marketa i apoteka “Miletic” već daju svoj doprinos, postavljene su kutije u svim njihovim objektima, za prikupljanje sredstava za nastavak lečenja ove predivne devojke.

Takođe, to možete uraditi i uplatom na dinarski ili devizni račun, a uskoro se očekuje i dobijanje SMS broja koji ćemo u narednom periodu podeliti sa vama.

Obrenovčani su primer humanosti i hrabrosti, usmerimo svu pozitivnu energiju ka Kristini i dokažimo još jednom da smo za svoje uvek tu…

DINARSKI RAČUN

160-5310200111734-36

DEVIZNI RAČUN

PC35-160-5330201292652-10

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE