Obrenovac, 30.07.2021

Proširenje kišne kanalizacije u Bariču


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 16.04.2019.
Nadležne službe pristupile su rešavanju višegodišnjeg problema meštana u ovom delu opštine

Foto:Printscreen
Na prostoru Mesne zajednice Barič, u naselju ,"Kolonija", u toku su radovi na proširenju kišne kanalizacije i postavljanju novih stubova javne rasvete. Zajedničkom akcijom Javnog preduzeća za izgradnju "Obrenovac" i JKP "Vodovod i kanalizacija" biće rešen višegodišnji problem meštana ovog dela opštine.

"Trenutno izvodimo radove na rekonstrukciji kišne kanalizacije, pošto su žitelji ovog dela imali ogromne probleme usled obilnih padavina. Cevovod je bio veoma oštećen i voda se izlivala kako u domaćinstva tako i na glavni put. Danas smo postavili nove cevi i uradili novu šahtu kako bi na efikasan način rešili ovaj problem. Paralelno sa ovim radovima, postavili smo i novi stub javne rasvete, koji je na ovom prostoru bio veoma nestabilan", rekao je Goran Ćirić, ispred Javnog preduzeća za izgradnju "Obrenovac".

Član opštinskog Veća, Miloš Stanojević kazao je da je opština uvek tu da sasluša sve probleme sugrađana i da na brz i efikasan način otkloni sve nedostatke.

"Velika količina vode se slivala sa okolnih brda i ovaj naizgled mali problem predstavljao je noćnu moru svim meštanima ovog dela Bariča. Mi smo tu da ove probleme rešimo i da poboljšamo kvalitet života svih stanovnika", naglasio je Stanojević.

Meštanin Bogoljub Jevđenović imao je velikih problema u poslednje tri godine usled izlivanja kišne kanalizacije. On je pre nekoliko dana izneo problem predsedniku Gradske opštine Obrenovac Miroslavu Čučkoviću.

"Pre dva dana bio sam na prijemu kod predsednika opštine i raduje me što su mašine danas na terenu. Ovo je veoma značajna stvar za sve nas koji živimo u ovom delu Bariča", istakao je Jevđenović i ovom prilikom izrazio zahvalnost svim službama koje su prepoznale i rešile višegodišnji problem.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE