Obrenovac, 18.02.2020

Osnovano 'Kolo srpskih sestara' u Obrenovcu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 01.02.2019.
Organizacija će svoju pažnju i buduće aktivnosti posvetiti isključivo onima kojima je pomoć najpotrebnija

Foto:lokalnenovine.rs
„Kolo srpskih sestara“ jeste udruženje žena koje su nekada imale dužnost prihvatanja izbeglica i negovanja vojnika. Danas je reč o organizaciji koja sve svoje aktivnosti pretvara u pomoć najugroženijima, a tako će biti i u Obrenovcu jer se veliki broj sestara odazvao na molbu i poziv obrenovačke crkve.

„“Kolo srpskih sestara“ u Obrenovcu postoji već 20 godina kao humanitarna organizacija koja na različite načine pomaže svojim sugrađanima. Episkop valjevski zamolio je da se ove godine učini podmlađivanje „Kola“ i na postojećih 15 sestara, zamoljeno je, i na poziv crkve odazvalo se još 50 sestara ovog grada“, rekao je Nemanja Pavlović, duhovnik „Kola srpskih sestara“.

Već na prvoj sednici prisutne Obrenovčanke upoznale su se sa svojim dužnostima, tako što im je u parohijskom domu pušten film o humanosti i vrednostima koje ova organizacija neguje.

„Kao što Sveta Petka, zaštitnica „Kola srpskih sestara“, čije ime i proslavljamo, kada je delila isceljenja svakom ko je prilazio njenom kivotu nije gledala ko je pravoslavni, a ko ne, tako i „Kolo“ vrši humanitarnu pomoć svima koji je zatraže, ne gledajući ko je kršten, ko nije, ko koliko posti i da li posti“, dodao je duhovnik Nemanja Pavlović.

Radi lakšeg planiranja aktivnosti koje sleduju i realizacije planova, izabrane su blagajnica, sekretar i predsednica udruženja.

„Veoma sam počastvovana što sam izabrana za predsednicu „Kola srpskih sestara“. Zahvalila bih se ocu Nemanji što je okupio okupio veliki broj sestara, a pozvala bih i ostale sestre našeg grada da nam se priključe i da zajedno pomognemo ljudima u nevolji. Očekujem pomoć svih sestara, sebe ne bih izdvojila kao predsednicu, jer sam prvenstveno deo ovog društva i želim da me svaka od njih tako i shvati“, istakla je Dragana Tončić Đukić.

Sledeće okupljanje „Kola srpskih sestara“ u Obrenovcu zakazano je za mart. Njemu će prisustvoavti episkop valjevski Milutin koji će uručiti članske karte pripadnicama udruženja i dati im svoj arhijerejski blagoslov.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE