Obrenovac, 21.05.2019

NI ZA ŽIVU GLAVU


Izvor: 013info,Lokalne novine | Obrenovac, 26.07.2018.
Ova mesta u Srbiji NISU ZA KUPANJE!

Foto:Tanjug/Jaroslav Pap
Kupališta na reci Tamiš, u Pančevu, Jabuci i Glogonju, na Dunavu kod Bele Stene i kod Ivanova mogu se koristiti za kupanje, kao i jezero u Kačarevu, a kupališta na Ponjavici, kod Omoljice i Banatskog Brestovca ne mogu, kaže se u izveštaju o kvalitetu površinskih voda Zavoda za javno zdravlje Pančeva od 24. jula.

Voda u Tamišu kod Pančeva je druge klase i ima dobar ekološki status. U istu kategoriju spada i tamiška voda u Glogonju. Voda na Tamišu u Jabuci je četvrte klase. što se vodi kao „slab ekološki status”. Kako je u izveštaju navedeno, ono što je problem na ovom kupalištu je količina rastvorenog kiseonika, ali po mišljenju doktora medicone - specijaliste higijene, ne može uticati na zdravlje ljudi.

Voda u kačarevačkom jezeru je druge klase i ima dobar ekološki status, Dunav kod Ivanova spada u petu klasu, ali mišljenje doktora je, da paramater koji je povišen, a to je pH vrednost, ne može da utiče na zdravlje ljudi.

Dunav je kod Bele Stene treće klase i ima umeren ekološki status, dok voda u Ponjavici kod Omoljce i Brestovca spada u petu klasu i ne može se koristiti za kupanje i rekreaciju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE