Obrenovac, 24.02.2019

Kurs samoodbrane za ┼żene


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 28.01.2018
Unija ┼żena Srpske napredne stranke Obrenovac i Unija sportista┬áorganizuju kurs samoodbrane sa ciljem┬ápodizanje nivoa svesti ┼żenskog dela populacije i ukazivanjem na realnu potrebu posedovanja osnovnih znanja iz oblasti li─Źne za┼ítite

Foto:lokalnenovine.rs


´╗┐

Unija ┼żena Srpske napredne stranke Obrenovac i Unija sportista  ve─ç nekoliko godina organizuju kurs samoodbrane sa ciljem podizanje nivoa svesti ┼żenskog dela populacije, ukazivanjem na realnu potrebu posedovanja osnovnih znanja iz oblasti li─Źne zaštite i prenošenjem znanja svim ┼żenama o tome na koji na─Źin mogu da se odbrane od nasilnika.

Predsednik Unije sportista, Ivan Jegorovi─ç, naglasio je da se Unija sportista i Unija ┼żena SNS ne bave ad hok nasiljem, ve─ç se  godinama tendenciozno radi na tome, kako bi se ┼żene edukovale o svojim pravima, obu─Źile za samoodbranu i samim tim ose─çale sigurnije i zašti─çenije.

"Dobro je da su se i ostale organizacije uklju─Źile, u Obrenovcu imamo nekoliko organizacija koje se bave tim, na nivou dr┼żave tako─Ĺe i donet je zakon koji zaista poma┼że u celom tom sistemu odbrane ┼żena. Mi ─çemo se truditi da i dalje odr┼żavamo ovaj kurs i da se naše dame u Obrenovcu ose─çaju sigurnije." - rekao je Ivan Jegorovi─ç.

┼Żene su u velikom broju slu─Źajeva ┼żrtve nasilja, kako porodi─Źnog, tako i uopšteno, te iz tih razloga prvo moraju da nau─Źe da se oslone na sopstvene snage, da ih koriste i spre─Źe najgori ishod, poru─Źuju iz Unije ┼żena Srpske napredne stranke Obrenovac.

"┼Żene treba da se osna┼że ne samo finansijski i ekonomski, nego i fizi─Źki, da mogu da se odbrane u svakom momentu od nasilnika." - rekla je Olga Mirosavljevi─ç, predsednica Unije ┼żena SNS Obrenovac.

Novi Zakon o spre─Źavanju nasilja u porodici koji je donet prošle godine umnogome štiti i poma┼że ┼żenama. Ovim zakonom uvedene su novine u zakonodavstvo Srbije, jer se njime uvode hitne mere zaštite od nasilja u porodici, procena rizika od ponavljanja nasilja, obavezna koordinacija i saradnja nadle┼żnih slu┼żbi i evidencija slu─Źajeva nasilja.

Ali, postoje situacije kada je ┼żenama neophodno da same reaguju, kada se na─Ĺu na meti nasilnika i kada su prinu─Ĺene da se same zaštite. Kurs samoodbrane je zbog toga nešto što bi svaka ┼żena trebala da pro─Ĺe, a zahvaljuju─çi Uniji sportista i Uniji ┼żena Srpske napredne stranke, ┼żenama Obrenovca je ovaj kurs dostupan kako bi se ose─çale sigurnije i zašti─çenije.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE