Obrenovac, 28.02.2020

KAŽITE DRAGIČKA


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 28.01.2019.
Poskupljuju kazne za parkiranje

Foto:Profimedia
Beograd će uskoro dobiti novu parking zonu, mogućnost produženog ostavljanja vozila u dosadašnjim (30 ili 60 minuta), ali će uz ove novitete uslediti i poskupljenje kazni za parkiranje za skoro 1.000 dinara!

Dosadašnja cena kazne, odnosno kako je u "Parking servisu" zvanično nazivaju "dnevne karte", bila je jedinstvena u sve tri zone i iznosila je 1.870 dinara, odnosno upola manje ukolio se plati u roku od osam dana.

Međutim, ako gradonačelnik dr Zoran Radojičić aminuje odluku "Parking servisa" koju je doneo Nadzorni odbor ovog javnog preduzeća 18. januara ove godine, ubuduće će beogradski vozači kaznu za nepropisno parkiranje plaćati od 1.960 do 2.800 dinara. Ako je za utehu, vozači će i dalje imati mogućnost da plate samo 50 odsto ovih iznosa ukoliko uplatu izvrše u roku od osam dana.

Novim cenovnikom predviđeno je da se kazna razlikuje po zonama. Tako će u prvoj koštati 2.800 dinara, koliko i u novoj A zoni. U drugoj cena dnevne karte iznosiće 2.520, a u trećoj 1.960 dinara.

Pored ove novine koja će najteže pogoditi nesavesne vozače, kao što je najavljeno, uvodi se nova ekstra ili luksuzna zona pod zvaničnim nazivom "A" zona. U njoj će biti dozvoljeno 30 minuta parkiranja koji će koštati 100 dinara.

Kako su ranije rekli iz Sekretarijata za saobraćaj, ova zona protezaće se na potezu između ulica Brankove, Carice Milice, Gračaničke, Pariske i Karađorđeve.

Konačno, treća važna odluka je da će u svim zonama biti obezbeđeno dodatno vreme parkiranja, negde 30, a negde svih 60 minuta. U prvoj (crvenoj) zoni u kojoj je dozovljeno zadržvanje od sat vremena po ceni od 56 dinara, biće omogućeno još dodatnih 30 minuta ostavljanja vozila, ali će taj bonus koštati 100 dinara.

U drugoj (žutoj) zoni, u kojoj sat inače košta 48 dinara biće moguće uplatiti produženi sat po ceni od 180 dinara, a u trećoj (zelenoj) zoni (započeti sat 41 dinar) biće dozvoljeno duže zadržavanje od sat vremena koje će koštati 140 dinara.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE