Obrenovac, 24.02.2020

LEPA VEST: Besplatni udžbenici za svako treće dete


Izvor: Kurir,Lokalne novine | Obrenovac, 13.03.2017.
Ministarstvo prosvete odlučilo

Foto:Shutterstock
U starijim razredima predviđeni su kompleti za matematiku, srpski ili maternji, prvi strani jezik, geografiju, istoriju, hemiju, fiziku i biologiju

Odlukom Ministarstva prosvete, od naredne školske godine treće dete u porodici imaće pravo na besplatne udžbenike, bez obzira na materijalni status porodice.
Ista pogodnost važiće i za svako naredno dete, a kao i prethodnih godina, besplatne udžbenike dobiće i svi učenici iz porodica koje primaju socijalnu pomoć, đaci sa smetnjama u razvoju ili invaliditetom.

Proširena lista dece kojima će država obezbediti knjige primeniće se u narednoj školskoj godini. Ministarstvo prosvete opredelilo je 500 miliona dinara za nabavku besplatnih udžbenika, a njihov plan trebalo bi uskoro da usvoji Vlada Srbije. 

Učenici mlađih razreda osnovne škole dobiće udžbeničke komplete za matematiku, srpski ili maternji jezik, svet oko nas, prirodu i društvo i strani jezik. U starijim razredima predviđeni su kompleti za matematiku, srpski ili maternji, prvi strani jezik, geografiju, istoriju, hemiju, fiziku i biologiju.

Kada Vlada Srbije usvoji plan nabavke besplatnih udžbenika, Ministarstvo prosvete raspisaće javne pozive za izdavače.

M. B.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE