Obrenovac, 24.02.2020

Zatvoren 39. sajam turizma


Izvor: Novosti | Obrenovac, 26.02.2017
Najtra┼żenija destinacija na Sajmu turizma je Gr─Źka, a gosti se vra─çaju i u Tursku.


´╗┐

Beogra─Ĺani, ali i posetioci iz cele Srbije, iskoristili su dane vikenda da posete Sajam turizma koji se po 39 put odr┼żava u beogradskom sajmištu.

Gr─Źka je i dalje najtra┼żenija na ovogodišnjem Sajmu turizma. Agencije daju i do 50 odsto sajamskog popusta na aran┼żmane, a me─Ĺu destinacijama koje se opet tra┼że jesu Turska i Egipat. Cene aran┼żmana kre─çu se od 69 evra za desetodnevni odmor na Halkidikiju, pa do 15.000 evra dnevno u luksuznim hotelima na Maldivima. Najskuplji i najjeftiniji aran┼żmani uvek prvi "odu".

I dok Gr─Źka nema premca, raste interesovanje za Tursku, Egipat, ali i za Tunis. Bugarska i dalje dr┼żi dobar broj gostiju iz Srbije, zbog odnosa cene i kvaliteta. Samo je prošle godine u Bugarskoj letovalo izme─Ĺu 70.000 i 100.000 naših gra─Ĺana.

- U predsezoni imamo u ponudi apartman na Krfu, deset no─çi, autobuski prevoz za 79 evra, a ista ta vila u sezoni košta 259 evra. Po─Źetak juna, na Krfu, u apartmanima, deset dana avionom i s aerodromskim taksama mo┼że da se na─Ĺe za oko 190 evra. U sezoni je taj aran┼żman oko 367 evra po osobi. Nei Pori u predsezoni, deset dana, najam apartmana i autobuski prevoz košta od 69 evra, a Neos Marmaras na Sitoniji, polovinom juna, oko 200 evra. Odmor na Kritu, u hotelu sa tri zvezdice, polovinom juna za polupansion je oko 438 evra za deset dana. Tra┼żene su i Sicilija i Španija. Desetodnevni aran┼żman na Siciliji, u hotelu sa tri zvezdice, polupansion i avio-prevoz košta od 500 evra. - ka┼żu iz Belvija.

Najam ─Źetvorokrevetnog apartmana, 10 dana, u Haniotiju, preko kompanije "Ariva", u junu mesecu košta od 330 evra. U sezoni ta cena ide i do 800 evra. Pefkohori je nešto povoljniji, pa najam trokrevetnog studija za 10 no─çi u sezoni iza─Ĺe oko 565 evra.

Dobar deo Srba letuje i u Bugarskoj.  Agencije "Fibula" nudi hotelski smeštaj sa tri zvezdice, u Sun─Źevom Bregu, mestu koje najviše pose─çuju naši ljudi, košta od 15 do 20 evra dnevno, i uklju─Źuje no─çenje sa doru─Źkom, dok hoteli sa kategorijom više, "ol inkluziv", košta u sezoni 53 evra dnevno, po osobi.

Ponudu je predstavila i Hrvatska. I dok se severni deo obale "ne reklamira" mnogo, jer dobar deo gra─Ĺana Srbije se odmara u Istri, ove godine akcenat je stavljen na Makarsku rivijeru i Dalmaciju.

Crna Gora destinacija je gde naši gra─Ĺani rado provode letnji odmor. Cene smeštaja u Herceg Novom, u vansezoni, kre─çu se od šest do 10 evra za sobe, od 25 do 50 evra za najam apartmana, a polupansion u hotelima sa ─Źetiri zvezdice je od 50 do 80 evra. U sezoni, odmor u Kotoru u privatnom smeštaju košta od 15 evra dnevno, dok za hotele treba izdvojiti od 60 do 800 evra na dan.

Privatni smeštaj u špicu sezone, u Budvi, košta od 18 evra, apartmani od 44 evra, a no─çenje sa doru─Źkom u hotelima sa ─Źetiri zvezdice i do 259 evra dnevno. Odmor u Baru je nešto povoljniji, pa je no─çenje u sezoni u privatnm smeštaju od šest do 25 evra.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE