Obrenovac, 24.05.2019

GRAĐANI, PAZITE SE


Izvor: Alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 06.06.2018.
Lažni presretači zaustavljaju srpske vozače, voze audi, imaju policijske blinkere i sirene, a evo GDE se sve nalaze!

Foto:Alo!/D.V.
Srbijom haraju lažni presretači i pljačkaju vozače, upozoravaju građani koji su oštećeni, a ovi incidenti se prepričavaju i po društvenim mrežama.

Lažnjaka najviše ima na Ibarskoj magistrali, zatim na pojedinim deonicama auto-puta, a za naplaćivanje kazni traže u proseku oko 40 evra.

"Na Ibarskoj magistrali, a verovatno i po auto-putu i ko zna gde još, hara lažni presretač, lik vozi džip "audi Q7" registarske oznake BG 1187IV. Meni je uzeo 40 evra na Rušnju i saznao sam da se "audi" vodi na fizičko lice. Ima odličnu priču i neku značku, policijske blinkere i sirenu. Ja sam naseo, ali ne daj, Bože, da ga vidim opet", jedna od poruka na Fejsbuku.

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović kaže da su žrtve lažnih presretača najčešće stranci, a da te poslove vode kriminalne grupe iz Bugarske i Rumunije.

"Dešava se da i naši građani budu na meti prevaranata. Ukoliko vozači posumnjaju da ih je zaustavio lažni presretač, najbolje je da pozovu dežurnu službu policije, da izdiktiraju registarski broj i pitaju da li to vozilo pripada MUP. Ukoliko u policiji kažu da ne pripada, onda da prijave da se to lice predstavilo kao presretač. Najbolji savet je da se poštuju saobraćajni propisi, onda nema razloga da vas bilo ko zaustavi", kaže Okanović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE