Obrenovac, 28.01.2020

Lomljenje česnice u crkvi Svete Trojice


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 08.01.2019.
Obrenovčani su radost praznika podelili pod okriljem hrama, uz molitvu i božićne pesme

Foto:lokalnenovine.rs
Najradosniji hrišćanski praznik i ove godine vratio nas je onim istinskim vrednostima. Božićna liturgija, održana u crkvi Svete Trojice, bila je putokaz ka mirnom i u radosti provedenom obeležavanju rođenja Isusa Hrista.  Prisutni su imali priliku da čuju u Božićnu poslanicu patrijarha Irineja.

„Kroz nju provejava i jedna briga velika, briga za naš narod, ne samo ovde, već i na našem svetom Kosovu i Metohiji, ali i one bolne rane srpske crkve kao što je raskol u Makedoniji, kao što je problem našeg naroda i crkve u Crnoj Gori, i nejedinstvo našeg naroda u Australiji i Americi. Sa druge strane, u poslanici osetimo i radost povodom rođenja Bogomladenca i nada crkve Božije u ovome svetu da ćemo, kako je naš patrijarh Pavle govorio, pre svega biti ljudi, da ćemo promeniti sebe, a zatim i svet oko sebe“, rekao je Slobodan Ilić, arhijerejski namesnik posavski.

Kako verski zakoni nalažu, svi oni koji su se pridržavali božićnog posta, mogli su i u obrenovačkoj crkvi da pristupe svetoj tajni pričešća. Najmlađi su se, kao i prethodnih godina, najviše radovali tradicionalnom lomljenju česnice.  Ovogodišnji dobitnik zlatnika je Petar Tanasić.

Sveštenstvo obrenovačkog hrama uputilo je svojim sugrađanima čestitke povodom praznika, uz želju da sva tri dana Božića provedu u miru, a da godina koja je pred nama bude puna radosti i blagostanja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE